U bent hier: Informatie 2018 › CrossDuathlon_Pagina's › Algemene informatie

Algemene informatieLaatste nieuws| Deelnemersinfo (PDF-versie) |  Uitslagen 2010 Uitslagen 2009| Verslag en foto's 2010


 

   


De Cerberus Cross Duathlon heeft een PITTIG parcours dat over de prachtig beboste heuvels van Groesbeek en gedeeltelijk over de plaatselijke motorcrossbaan loopt. Deelname kan individueel of in een duo (een loper en een fietser).


Afstanden:

LANG: 6.5 km lopen – 21 km fietsen – 3.25 km lopen

KORT: 3.25 km lopen – 7 km fietsen – 3.25 km lopen


Locatie: Motorcrossbaan Groesbeek


NTBDe Cerberus Cross Duathlon is een onderdeel van het Schwalbe NTB X-athlon Crosscircuit 2011-2012 van de Nederlands Triathlon Bond (NTB). Er kunnen dus ook punten gehaald worden voor het overall klassement van dit circuit. Klik op het logo voor meer informatie.


 

 

Samenvatting


Race

Start

Categorie

Afstand

Ronden

Kosten (onder voorbehoud)


Lange Afstand


(NTB kwalificatie “midden”)

12.45 uur

Overall klassement

Duo team


6,5 km lopen;

 21 km fietsen;

3,25 km lopen.

2 lopen

3 fietsen

1 lopen

Individueel €13,50

Duo teams  €16,00


Extra kosten:

€2,50 voor inschrijvingen na 15 november.

€5,00 voor inschrijvingen op de wedstrijddag

Kosten NTB daglicentie: €4,25
Korte Afstand


(NTB kwalificatie “mini”)

14.00 uur

Overall klassement

Duo team


3,25 km lopen;

 7 km fietsen;

3,25 km lopen.

1 lopen

1 fietsen

1 lopen

Individueel €10.00

Duo teams  €12,50


Extra kosten:

€2,50 voor inschrijvingen na 15 november.

€5,00 voor inschrijvingen op de wedstrijddag

Kosten NTB daglicentie: €2,00 

Inschrijven


De voorinschrijving loopt tot en met woensdag 7 december. Daarna is slechts inschrijving op de wedstrijddag mogelijk.

Onder degenen die zich voor 15 november inschrijven, verloten wij enkele mooie prijzen.


N.B. Deelnemers met een KNWU- of KNZB-licentie kunnen dit bij hun inschrijving aangeven door bij de buitenlandse licentie (staat onder geboortedatum) KNWU/KNZB +licentienummer in te voeren.

Deelname is alléén mogelijk met een ATB. Cyclocrossfietsen zijn niet toegestaan.

Meedoen als duo team aan de duathlon kan met twee personen. Eén persoon neemt de looponderdelen voor zijn/haar rekening en de ander het fietsonderdeel. Bij inschrijving dienen gegevens van beide deelnemers opgegeven te worden. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

 

Overzicht inschrijvingen

Wil je weten wie zich al heeft ingeschreven ? Klik dan hier.


Parc ferméPittig parcours door de bossen en op de heuvels van de motorcrossbaan

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parcours

Het parcours ligt in de Groesbeekse bossen en is afwisselend van opzet, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de omgeving. Zowel loop- als fietsronde zijn ongewijzigd ten opzichte van de vorige twee edities.

De organisatie houdt zich het recht voor bij vorst of extreme regenval het parcours aan te passen met het oog op de veiligheid van de deelnemers.


Parc fermé

Wil je zien waar je je fiets parkeert, waar de start is en hoe je finisht, klik dan hier voor een kaartje in PDF-formaat.

 

Fietsparcours

Fietsparcours 2010

 

 
Loopparcours

Loopparcours

 

Tijdregistratie

Tijdregistratie via handscanners van Dorset IDDorset Identification uit Aalten levert dit jaar het elektronische tijdregistratiesysteem. Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een polsbandje met daarin een chip met een uniek nummer. Het bandje moet je bevestigen aan je rechterpols. Duo's geven het bandje bij de wissel aan elkaar door. Op de wisselpunten en bij doorkomst wordt de tussentijd opgenomen met een handscanner. Daartoe strek je je arm uit naar de vrijwilliger van de organisatie die klaar staat met de scanner. Er is geen fysiek contact nodig om jouw chip te scannen. Houd de hand wel in de buurt van de scanner. Bij de finish loop je door een aangegeven poortje en wordt je eindtijd geregistreerd. De chip lever je na de finish in bij de organisatie. Verdere instructies krijg je bij de inschrijving. Mocht je onverhoopt vergeten de chip in te leveren, stuur deze dan vóór 20 december 2011 onder vermelding van je naam en startnummer op naar TV Cerberus, Castellastraat 120, 6512 EZ te Nijmegen. Als je de chip niet inlevert zal 10 euro kosten worden geïncasseerd. Maar we hopen dat dit niet nodig zal zijn.

Prijzenschema

Voor de verschillende disciplines en leeftijdscategorieën zijn er prijzen te winnen. Een deel van de prijzen wordt door onze sponsoren verzorgd. Kijk hier voor het prijzenschema (PDF).

 

Op de wedstrijddag

We hopen er met elkaar een sportieve en gezellige dag van te maken. Hieronder nog extra informatie om de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Deelnemers kunnen zich vanaf 11.00 uur tot 45 minuten voor de start melden in de tent bij start/finish, Motorcrossbaan de 7-Heuvelen, Nijmeegsebaan 5 te Groesbeek.

 • Er is kleedgelegenheid in de nabijheid van start/finish.

 • Voorinschrijvers ontvangen in de tent de benodigdheden. Als het inschrijfgeld nog niet is bijgeschreven op de rekening van de organisatie, moet dit ter plaatse alsnog worden voldaan. De organisatie zal eventuele dubbele betalingen naderhand terug storten.

 • Het parc fermé is open en bewaakt van 11.45 tot 16.30 uur.

 • Het verkennen van het parcours is mogelijk vanaf 11.30 uur. Op het fietsparcours is een helm verplicht. 

 • NTB licentiehouders en KNWU of KNZB-licentiehouders moeten hun licentie tonen bij aanmelding en ophalen van de wedstrijdbenodigdheden. Indien je géén lid bent van de NTB, KNZB of KNWU koop je met je inschrijving een daglicentie van de NTB.

 • Je dient je fiets uiterlijk 30 minuten voor de wedstrijd in het parc fermé te stallen. Het parc fermé bevindt zich op losse zandgrond en het kan er nat zijn. Daarom raden we je aan een plastic bak, stukje zeil of iets dergelijks mee te nemen om je spullen droog te houden.

 • Een kwartier voor de start is er een verplichte briefing met informatie over het parcours.

 • Elke deelnemer krijgt een startnummer en een nummerplaatje voor op de ATB. Het startnummer moet bij het lopen op de borst en bij het fietsen op de rug gedragen worden. Hiervoor dien je zelf een elastische band en speldjes mee te nemen. Het fietsplaatje moet voorop aan het stuur bevestigd worden; tieraps krijg je via de organisatie. Het fietsplaatje mag niet verkleind worden. De sticker bevestig je aan je fiets. 

 • Duo teams krijgen alleen een startnummer voor de loper; de fietser heeft immers een nummerplaatje voor op de ATB. Bij de wissel moet de chip overgedragen worden van loper naar de fietser en vice versa. Ook dan geldt dat de chip om de rechterpols bevestigd moet worden. Bij de eerste wissel moet eerst de chip overgedragen worden, voordat de fietser zijn fiets pakt om aan het fietsonderdeel te beginnen. Bij de tweede wissel zet de fietser eerst zijn fiets in het rek en draagt dan de chip over aan de loper. 

 • Met het startnummer ontvang je een sticker met corresponderend nummer. Deze dien je op de ATB te bevestigen. Ophalen van je fiets na de wedstrijd uit het parc fermé kan alleen op vertoon van je startnummer.

 • Het dragen van een helm tijdens het fietsonderdeel is verplicht. Deugdelijkheid van remmen, stuur en zadel van je ATB wordt voorafgaand aan de wedstrijd gecontroleerd.  Je dient de helm te dragen vanaf het moment dat je de fiets uit het rek pakt totdat je hem terugzet. Het is verboden in het parc fermé te fietsen.

 • Bij de finish loop je in een smalle fuik. Hier wordt automatisch je eindtijd gescand.

 • Duo teams finishen gezamenlijk. Daartoe wachtde fietser zijn loper op, waar deze uit het bos komt voor de laatste bocht en het laatste rechte stuk naar de finish over de motorcrossbaan.

 • De prijsuitreiking vindt na afloop van de wedstrijd om ongeveer 15:30 uur plaats in de tent.

 • Voor alle deelnemers is er achteraf soep en een broodje op vertoon van je startnummer.

Tip: neem een elastische nummerband met speldjes mee voor om je middel. Hieraan kun je het startnummer met spelden bevestigen en tijdens je wedstrijd gemakkelijk draaien van borst- naar rugzijde.


Faciliteiten voor het schoonmaken van de fiets

 


Hoe kom ik er?

De locatie is de motorcrossbaan, Nijmeegsebaan 5, 6561 KE Groesbeek (vlak naast de sportvelden van Germania).

Komt u met de auto houdt dan Groesbeek aan. Vanuit de richtingen Milsbeek, Malden, Nijmegen, Heilig landstichting en Duitsland wordt de locatie aangegeven. 

Vanuit de richting Nijmegen volgt u de Nijmeegsebaan, de lange weg door het bos. Vlak na het bord bebouwde kom 'Groesbeek' in een scherpe bocht naar links gaat u rechtsaf en meteen weer rechts, parallel aan de hoofdweg. Na een paar honderd meter is het parkeerterrein aan de linkerhand.

Vanuit de richting Groesbeek volgt u de weg richting Nijmegen. Voor het bord einde bebouwde kom 'Groesbeek' in een scherpe bocht naar rechts gaat u linksaf en  meteen weer rechtsaf. Na een paar honderd meter is het parkeerterrein aan de linkerhand.

De locatie is met het openbaar vervoer te bereiken vanaf NS station Nijmegen met buslijn 5 naar Groesbeek of na ongeveer 7 km fietsen.

Buslijn5 rijdt elk half uur. Uitstappen bij halte “Stekkenberg”. Loop vanaf debushalte terug naar de laatste haakse bocht (200 meter). Voor het bord eindebebouwde kom 'Groesbeek' in de bocht naar rechts gaat u linksaf en meteen weerrechtsaf. Na een paar honderd meter is het start- en finishterrein herkenbaar.


Nog vragen?

Neem dan contact op met Arthur van den Aarssen (024-3229228 of 06-504 69983).

Of Email: .

Disclaimer

De organisator, zijn organen en helpers, kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeval, diefstal of andere schade. Door inschrijving ziet men van mogelijke schadeeisen af. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor de zekerheid van zijn uitrusting en die moet aan de regels voldoen. Noch de deelnemer, noch zijn verzekering zal de bezitter of uitbater van de wegen in een of andere vorm in geval van een ongeluk, zelfs als dat veroorzaakt wordt door een slecht wegdek, verantwoordelijk stellen. De deelnemer verklaart zich akkoord met het wedstrijdreglement. De deelnemer bevestigt dat er geen medische grond bestaat tegen deelname en dat zijn trainings- en gezondheidstoestand een dergelijke wedstrijbelasting aankan. De deelnemer verklaart te zijn geïnformeerd over de mogelijke gevaren, en de daaruit volgende gevaren, van een wedstrijd en bevestigt daarom uitdrukkelijk op eigen verantwoordelijkheid te willen deelnemen.

Indien de wedstrijd door overmacht onverhoopt niet kan doorgaan, heeft de organisatie het recht het inschrijfgeld niet te restitueren aan de inschrijvers om zo de reeds gemaakte voorbereidingskosten te dekken.


Sponsoren

De Cerberus CrossDuathlon wordt mede mogelijk gemaakt door al onze vrijwilligers, Gemeente Groesbeek, Motorcrossclub 'de Zeven Heuvelen', voetbalclub Germania en onze navolgende sponsoren.


 

 
Zwitserloot Dak - Groesbeek  

Het is tijd voor de Rabobank

  


Goed bekeken, de beste! Bouwen op een ervaren partner in aluminium. Groesbeek

     
 
 


 


Ogenblik a.u.b. ...