Cerberus Cross duathlon

 

 

Inschrijven | Informatie in PDF-formaat | Uitslagen 2010 Verslag en foto's 2010


Zin in een uitdaging?

8e Cerberus Cross Duathlon

Zondag 11 december 2011

  

 

De Cerberus Cross Duathlon heeft een PITTIG parcours dat over de prachtig beboste heuvels van Groesbeek en gedeeltelijk over de plaatselijke motorcrossbaan loopt. Deelname kan individueel of in een duo (een loper en een fietser).

 

Afstanden:

LANG: 6.5 km lopen – 21 km fietsen – 3.25 km lopen

KORT: 3.25 km lopen – 7 km fietsen – 3.25 km lopen

 

Locatie: Motorcrossbaan Groesbeek

 

NTBDe Cerberus Cross Duathlon is een onderdeel van het X-athlon Crosscircuit 2011-2012 van de Nederlands Triathlon Bond (NTB). Er kunnen dus ook punten gehaald worden voor het overall klassement van dit circuit. Klik op het logo voor meer informatie.

 

 

 

Samenvatting

 

Race

Start

Categorie

Afstand

Ronden

Kosten (onder voorbehoud)

 

Lange Afstand

 

(NTB kwalificatie “midden”)

12.45 uur

Overall klassement

Duo team

 

6,5 km lopen;

 21 km fietsen;

3,25 km lopen.

2 lopen

3 fietsen

1 lopen

Individueel €13,50

Duo teams  €16,00

 

Extra kosten:

€2,50 voor inschrijvingen na 15 november.

€5,00 voor inschrijvingen op de wedstrijddag

Kosten NTB daglicentie: €4,25

 

 

 

Korte Afstand

 

(NTB kwalificatie “mini”)

14.00 uur

Overall klassement

Duo team

 

3,25 km lopen;

 7 km fietsen;

3,25 km lopen.

1 lopen

1 fietsen

1 lopen

Individueel €10.00

Duo teams  €12,50

 

Extra kosten:

€2,50 voor inschrijvingen na 15 november.

€5,00 voor inschrijvingen op de wedstrijddag

Kosten NTB daglicentie: €2,00

 

 

 

Inschrijven

De voorinschrijving loopt tot en met woensdag 7 december. Daarna is slechts inschrijving op de wedstrijddag mogelijk.

N.B. Deelnemers met een KNWU licentie kunnen dit bij hun inschrijving aangeven door bij de buitenlandse licentie (staat onder geboortedatum) KNWU+licentienummer in te voeren.

Deelname is alléén mogelijk met een ATB. Cyclocrossfietsen en '29-ers' zijn niet toegestaan.

Meedoen als duo team aan de duathlon kan met twee personen. Eén persoon neemt de looponderdelen voor zijn/haar rekening en de ander het fietsonderdeel. Bij inschrijving dienen gegevens van beide deelnemers opgegeven te worden. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

 

 

 

Parcours

Het parcours ligt in de Groesbeekse bossen en is afwisselend van opzet, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de omgeving. Zowel loop- als fietsronde zijn ongewijzigd ten opzichte van de vorige twee edities.

De organisatie houdt zich het recht voor bij vorst of extreme regenval het parcours aan te passen met het oog op de veiligheid van de deelnemers.

 

Parc fermé

Wil je zien waar je je fiets parkeert, waar de start is en hoe je finisht, klik dan hier voor een kaartje in PDF-formaat.

 

Fietsparcours

Fietsparcours 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loopparcours

Loopparcours

 

Tijdregistratie

Er is electronische tijdregistratie. De organisatie heeft nog geen definitieve keuze gemaakt voor het specifieke systeem. Meer informatie volgt later.

 

Op de wedstrijddag

We hopen er met elkaar een sportieve en gezellige dag van te maken. Hieronder nog extra informatie om de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Deelnemers kunnen zich tot 45 minuten voor de start melden in de tent bij start/finish, Motorcrossbaan de 7-Heuvelen, Nijmeegsebaan 5 te Groesbeek.

 • Er is kleedgelegenheid in de nabijheid van start/finish.

 • Voorinschrijvers ontvangen in de tent de benodigdheden. Als het inschrijfgeld nog niet is bijgeschreven op de rekening van de organisatie, moet dit ter plaatse alsnog worden voldaan. De organisatie zal eventuele dubbele betalingen naderhand terug storten.

 • Het parc fermé is open en bewaakt van 11.45 tot 16.30 uur.

 • Het verkennen van het parcours is mogelijk vanaf 11.30 uur.

 • NTB licentiehouders en KNWU licentiehouders moeten hun licentie tonen bij aanmelding en ophalen van de wedstrijdbenodigdheden. Indien je géén lid bent van de NTB of KNWU koop je met je inschrijving een daglicentie van de NTB.

 • Een kwartier voor de start is er een verplichte briefing met informatie over het parcours.

 • Het startnummer dient tijdens het looponderdeel op de borstzijde gedragen te worden en tijdens het fietsonderdeel op de rugzijde.

 • Individuele deelnemers aan de Duathlon ontvangen één startnummer. Duo teams ontvangen alleen een startnummer voor de loper (de fietser is herkenbaar aan het kaderplaatje op zijn ATB).

 • Met het startnummer ontvang je een sticker met corresponderend nummer. Deze dien je op de ATB te bevestigen. Ophalen van je fiets na de wedstrijd uit het parc fermé kan alleen op vertoon van je startnummer.

 • Het dragen van een helm tijdens het fietsonderdeel is verplicht. Deugdelijkheid van remmen, stuur en zadel van je ATB wordt voorafgaand aan de wedstrijd gecontroleerd. 

 • Voor alle deelnemers is er achteraf soep en een broodje.

Tip: neem een elastische nummerband met speldjes mee voor om je middel. Hieraan kun je het startnummer met spelden bevestigen en tijdens je wedstrijd gemakkelijk draaien van borst- naar rugzijde.

 

 

Hoe kom ik er?

De locatie is de motorcrossbaan, Nijmeegsebaan 5, 6561 KE Groesbeek (vlak naast de sportvelden van Germania).

Komt u met de auto houdt dan Groesbeek aan. Vanuit de richtingen Milsbeek, Malden, Nijmegen, Heilig landstichting en Duitsland wordt de locatie aangegeven. De locatie is aangegeven met het rode vlaggetje.

De locatie is met het openbaar vervoer te bereiken vanaf NS station Nijmegen met buslijn 5 naar Groesbeek of na ongeveer 7 km fietsen.

Lijn 5 rijdt elk half uur.  Uitstappen bij halte “Stekkenberg”. Loop vanaf de bushalte terug naar de laatste haakse bocht (200 meter). Circa 200 meter na deze haakse bocht ziet u aan de rechterhand café Boslust. Het crossterrein met de start/finish ligt aan de overzijde van de weg. Volg de routeborden die hier staan.

 

Nog vragen?

Neem dan contact op met Arthur van den Aarssen (024-3229228 of 06-504 69983).

Of Email: .

 

Disclaimer

De organisator, zijn organen en helpers, kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeval, diefstal of andere schade. Door inschrijving ziet men van mogelijke schadeeisen af. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor de zekerheid van zijn uitrusting en die moet aan de regels voldoen. Noch de deelnemer, noch zijn verzekering zal de bezitter of uitbater van de wegen in een of andere vorm in geval van een ongeluk, zelfs als dat veroorzaakt wordt door een slecht wegdek, verantwoordelijk stellen. De deelnemer verklaart zich akkoord met het wedstrijdreglement. De deelnemer bevestigt dat er geen medische grond bestaat tegen deelname en dat zijn trainings- en gezondheidstoestand een dergelijke wedstrijbelasting aankan. De deelnemer verklaart te zijn geïnformeerd over de mogelijke gevaren, en de daaruit volgende gevaren, van een wedstrijd en bevestigt daarom uitdrukkelijk op eigen verantwoordelijkheid te willen deelnemen.

Indien de wedstrijd door overmacht onverhoopt niet kan doorgaan, heeft de organisatie het recht het inschrijfgeld niet te restitueren aan de inschrijvers om zo de reeds gemaakte voorbereidingskosten te dekken.

 

Sponsoren

 

CycleSports 

 

 

 

 

 

Zwitserloot Dak - Groesbeek 

 

 

Borg voor degelijk vakwerk! - Wamel

 

 

 

Het is tijd voor de Rabobank

 

 

 

 

 

Goed bekeken, de beste! Bouwen op een ervaren partner in aluminium. Groesbeek

   

 

 


Ogenblik a.u.b. ...