Cerberus Cross duathlon

Uitslagen 2009    |   Foto-album 2009   |    X-athlontour


Leon van der Heijden en Judy van den Berg winnen 6de Cerberus Cross Duathlon

Cerberus atleten Hendrik Venema en Esther Tanck eindigen beiden als derde !

Leon van der Heijden, winnaar van de Cerberus CrossDuathlon 2009Onder zonnige omstandigheden vond op zondag 13 december de zesde editie van de Cerberus Cross Duathlon plaats, tevens de finale van het X-athlon-circuit. Zo’n 200 atleten gingen in verschillende categorieën van start op de Groesbeekse motorcrossbaan. Het parcours over het bekende heuvelachtige terrein was weer een echte uitdaging. Door de regen van de afgelopen weken waren zowel op het loopparcours als op de mountainbike route vele zware passages.

De Oisterwijkse Leon van der Heijden wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten. In de eerste loopronde maakte hij deel uit van een kleine kopgroep, maar gaandeweg de wedstrijd wist hij de kop te pakken en zijn voorsprong uit te bouwen tot ruim drie minuten. Carlos Baltus kwam als tweede over de streep. Met de winst van deze wedstrijd pakte Leon van der Heijden tevens de eindoverwinning van het X-athlon circuit. Cerberusatleet Hendrik Venema, bij de start nog leider in het X-athlon klassement, moest genoegen nemen met een derde plek in de wedstrijd. Hij pakte hiermee de tweede plaats in de eindrangschikking.

Bij de dames was de eindoverwinning voor Judy van den Berg uit Hippolytushoef die hiermee ook het circuit winnend afsloot. Gonny Rosendaal finishte op ruim vier minuten als tweede dame. Esther Tanck (Cerberus) wist een prima derde plek te pakken.

Bij de duo's-mannen ging de winst naar 3team.nl: in de personen van Harry Sikkema en Jan Stehouwer; al was dat de organisatie bij de prijsuitreiking ontgaan (excuses!). Het duo Women Only uit Wageningen pakte de eerste prijs bij het duo-vrouwen, terwijl Hugo en Suzanne uit Nijmegen het beste mixduo vormde op de middenafstand.

Het podium bij de dames: vnlr: Gonny Rosendaal, winnares Judy van den Berg en Esther ThanckPodium: vlnr. Carlos Baltus, winnaar Leon van der Heijden en Hendrik Venema 

Op de sprintafstand ging de overwinning bij de dames naar Annelies Lovink uit Varsseveld (1:08:38). Bij de heren won de jongste van de gebroeders Scheltinga. Cornelis pakte vanaf de start de kop en liet deze positie niet meer los. Dit resulteerde in een tijd van 47:02. Hidde Bekhuis uit Nijmegen kwam ruim anderhalve minuut later als tweede over de finishlijn.

 

Verslagen

Verschillende deelnemers hebben een verslag gemaakt op hun eigen website. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Esther Tanck, 3team of die van Wim van Haperen of Joost van Loo. Heb je ook een verslag dat je op deze wijze onder onze aandacht wil brengen, laat het ons dan weten via .

 

Fotoservice

Erik Theunissen en Jan Venema hebben prachtige actiefoto's gemaakt. Bekijk ze nu via deze site. Je kunt maximaal tien door jou gewenste foto's gratis en digitaal ontvangen in oorspronkelijk formaat. Uitsluitend per e-mail! Stuur dan een e-mail naar .Vermeld in de mail de DSC-nummers van de gewenste foto's. (Dus bijvoorbeeld DSC_0048). We doen ons best om jou zo snel mogelijk de foto's te versturen. De foto's zijn rechtenvrij te gebruiken. Bekijk het fotoalbum.

 

Sponsoren

 

 

CycleSports 

 

 

 Sanden-Sports

 

 

 

 

Zwitserloot Dak - Groesbeek 

 Borg voor degelijk vakwerk! - Wamel

 

 voor looptrainingen op elk niveau. Atletiekbaan Nijmegen

 

Specialist in running. Bloemerstraat, Nijmegen

 Spac/Sport

Alle sponsoren

 

 

 Het is tijd voor de Rabobank
 100 jaar service en kwaliteit! annemersbedrijf en machinaal timmerwerk - tevens Fixet Bouwmarkt - Groesbeek  

Goed bekeken, de beste! Bouwen op een ervaren partner in aluminium. Groesbeek

 

 


Ogenblik a.u.b. ...