U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Clubnieuws: Nieuwjaarsbrunch 2019
   (07-01-2019)

Op 6 januari waren we bij zwembad De Lubert in Groesbeek te gast om de start van een nieuw jaar te markeren. Eerst kon er met de hele familie gezwommen worden en eenmaal opgedroogd stond er een heerlijke brunch klaar in de gezellig verbouwde entree/kantine. Bestuursleden Meggy, Lian en Alexander hadden hiervoor de handen uit de mouwen gestoken en met hulp van onder meer Rob Wouters en Wim Ahoud lag alles keurig op tijd klaar voor groot en klein (dank). En zo te zien aan de opkomst zou een Cerberus-kidsclub niet misstaan!

In zijn enthousiaste speech blikte voorzitter Alexander terug op het afgelopen jaar en werden diverse prestaties nog eens voor het voetlicht gebracht. De lange afstand en de extremes worden steeds populairder onder de Cerberusleden, concludeerde Alexander. Ook stond hij stil bij de prestaties van de divisieteams en het opheffen van het succesvolle eredivisieteam. En dan werd webmaster, fotograaf en uitslagenman Jan Alers ook nog eens in het zonnetje gezet als 'vrijwilliger van het jaar'. Een memorabel hoogtepunt was de viering van het 30-jarig bestaan met een pubquiz, die ook duidelijk maakte dat Cerberus-mensen van gezelligheid en een drankje houden (budget ging helemaal op). En natuurlijk was er de uitreiking van de verschillende prijzen voor de Challenge. Met bij de vrouwen overall winnares Meggy Keereweer en bij de mannen Lars Verlaan, die bij militaire afwezigheid werd vertegenwoordigd door zijn vrouw Josien.

 

Bekijk hier de foto-impressie van Lian Roovers (eerst inloggen)

 

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Nog een filmimpressie van de Cerberus Crossduathlon 2018
   (23-12-2018)

Bijgaande video is als werkopdracht gemaakt door studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Impressie Cerberus Crossduathlon 2018
   (16-12-2018)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Laura Gorter en Thomas Cremers winnen 14e Cerberus CrossDuathlon
   (16-12-2018)

 

De Cerberus Crossduathlon 2018 in Groesbeek werd bij de mannen voor het tweede opeenvolgende jaar gewonnen door Thomas Cremers uit Elst (Gld). De Leersumse Laura Gorter, die de wedstrijd ook al in 2016 had gewonnen, zegevierde bij de vrouwen. 

Thomas Cremers tijdens de laatste loopronde

De 14e editie van de Cerberus Crossduathlon was er een in een winters decor. Nachtelijke sneeuwval had het parcours bedekt met een witte deken. Toch was het selectieve parcours, zeker nadat het door de deelnemers was ingelopen en ingereden, te doen. Helaas maakte een aantal deelnemers ook wat extra fietsmeters, omdat een markeringslint was kapotgereden.

In deze entourage was het titelverdediger Thomas Cremers die na de eerste loopronden al bijna anderhalve minuut voorsprong had opgebouwd op Gijs Jacobs en Daan Schouten. Tijdens het fietsonderdeel maakte Michael Emmerik indruk door drie-en-een-halve minuut achterstand in te halen. Beide rivalen kwamen gelijk in de wisselzone aan. In de laatste loopronde van 3,5 km wist Thomas Cremers zijn belagers Michael Emmerik en Gijs Jacobs van zich af te schudden. Hij kwam na 1:44:10 over de finish. Alkmaarder Michael Emmerik werd tweede in 1:45:55 en Nijmegenaar Gijs Jacobs kwam negen seconden later over de meet.

Laura Gorter: winnares bij de vrouwen

Bij de vrouwen ontspon zich een spannende strijd. Na het lopen ging Diede Diederiks uit Rotterdam aan de leiding voor Laura Gorter en Lotte Koopmans uit Nijmegen. Koopmans was na het fietsen de eerste vrouw in het veld met bijna twee minuten voorsprong op Laura Gorter en Femke van Kessel uit Delft. In de laatste loopronde werd de wedstrijd beslist. Laura Gorter kwam als eerste over de meet (1:58:01) op veertig seconden gevolgd door Lotte Koopmans. Femke van Kessel werd derde (1:59:47).

Duo's

Bij de duo's won Het Long Canon met een ruime voorsprong. Wouter Hoefsloot en Roel Verhoeven kwamen na 1:36:06 over de finish. Tweede duo werd Knot so fast (dat viel dus wel mee) met Sjoerd van Heeren als loper en Niek Versteege als fietser (1:44:56).

Beste vrouwenduo was FF Wachten (Hanneke Boon en Paulien Verhoef). Snelste mixduo RDG/v (Annet Nimeijer en Thijs Peeters).

Korte afstand

De korte afstand leverde een overwinning op voor Hendrik Venema (0:58:16). Tweede werd junior (H14+) Niels van Lanen uit Elst in 1:01:49. Hij bleef daarmee net Martien Spierings voor (1:01:58).

Mira Laurier in actieBij de vrouwen was er een close finish. Heske van Oorschot won in 1:18:17. Junior Maud Oudeman uit Nijmegen (D14+) kwam negen seconden tekort voor de overwinning. Derde werd Aniek Mars uit Raalte (1:19:45).

 

Klik hier voor de uitslagen

Bekijk hier de foto's en andere media

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Meggy Keereweer en Lars Verlaan winnaars van Cerberus Challenge
   (14-11-2018)

De crossduathlon in het Reichswald was het laatste evenement dat meetelde voor onze clubcompetitie 2018. De punten zijn vergeven; de balans is opgemaakt. Net als in de teamcompetities geldt vanaf dit jaar: hoe lager de verzamelde puntenscore, hoe beter.

Bij de vrouwen wisten Meggy Keereweer en Indra Bimmel beide 9 punten te vergaren in drie evenementen. Omdat Meggy een hogere klassering had op de oefentriathlon eindigt zij als eerste. De stoere wisselbeker komt dus tenminste een jaar in huis bij onze gewaardeerde secretaris. Loes van den Boom werd derde in de Challenge met 11 punten.

Lars Verlaan is met 5 punten de winnaar geworden bij de mannen dank zij winst bij de zwemkampioenschappen en een tweede plaats bij de oefentriathlon en de zwemloop. Rob Kwaaitaal werd tweede met 6 punten. Peter-Jan Mol eindigt met 7 punten op de derde plaats. Ook Jochem Tolsma behaalde 7 punten, maar omdat Peter-Jan aan meer evenementen deelnam dan Jochem is de bronzen positie voor de man uit Molenhoek.

 

De complete Challenge-uitslag vind je ons uitslagen-archief (tik hier)

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Uitslag Crossduathlon Reichswald
   (11-11-2018)

Zondag 11 november was de traditionele afsluiter van het sportieve evenementenseizoen: de crossduathlon in het Reichswald. Naast deelnemers van Cerberus waren er ook introducees en leden van Trion aan de start. Bij de mannen kwam Roelof Lovink, na twee loopronden, als eerste in de wisselzone, gevolgd door Peter-Jan Mol en Thom Rutten. Thom was op het fietsgedeelte bijna twee minuten sneller dan Roelof en wist ook in de afsluitende loopronde de snelste tijd neer te zetten. Met 1:03:35 finishte Thom Rutten als eerste. Dat was de tweede beste tijd ooit! Het parcoursrecord blijft in handen van Hendrik Venema (1:01:20). Roelof Lovink kwam in een ook snelle tijd van 1:05:07 (derde beste tijd ooit) als tweede over de eindstreep. Het duo Ralph en Jelle Grisel eindigde als derde, voor Rob Woestenenk.

Bij de vrouwen ging de winst naar Dorien Zandstra van Trion (1:25:41) voor haar clubgenote Sibrecht Bouwstra. Enige Cerberusdeelneemster was Indra Bimmel. Zij eindigde als derde dame.

Dank aan Rob Geurts en Benno voor de organisatie en de catering. Rob, Ingrid Scheepers en Saskia de Vries noteerden met assistentie van Jelte van Donschot de tussen- en eindtijden.

Foto's volgen later...

 

Bekijk hier de uitslag (PDF)

Bekijk hier alle uitslagen door de jaren heen en de eindstand van de Challenge.

 

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 30 jaar Cerberus: geslaagd lustrumfeest in 't Haantje
   (11-11-2018)

BIjna vijftig leden waren vrijdag 9 november naar het legendarische café 't Haantje aan de Daalseweg in Nijmegen gekomen voor het jubileumfeest van Cerberus.Het werd een gezellige avond die voor een belangrijk deel werd gevuld met een pubquiz over 30 jaar Cerberus. Helemaal passend in deze bruine kroeg. Het feestcomité had kosten nog moeite gespaard om originele vragen te verzinnen over de roemruchte oude en jonge geschiedenis van onze club. Alle 135 edities van de Tribune, ons clubblad, waren doorgespit op triviale, vermakelijke en serieuze gebeurtenissen. De zes teams streden alsof het de eredivisie-teamcompetitie betrof. Als apotheose eindigden twee teams gelijk bovenaan en moest de jury zich buigen over de vraag welk team de meest originele pitch hield over de teamnaam... Naast de quiz was er alle tijd om onder het genot van een lekker glaasje en hapje gezellig bij te kletsen met de andere leden. Een lustrumfeest dat nu al  een mooie plek heeft gekregen in het historisch geheugen van onze club.

Sylvia, Irene, Indra, Rinske en Alexander, dank voor de organisatie!

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...