U bent hier: Informatie 2018 › Nieuws

Nieuws

Clubnieuws: Meggy Keereweer en Lars Verlaan winnaars van Cerberus Challenge
   (14-11-2018)

De crossduathlon in het Reichswald was het laatste evenement dat meetelde voor onze clubcompetitie 2018. De punten zijn vergeven; de balans is opgemaakt. Net als in de teamcompetities geldt vanaf dit jaar: hoe lager de verzamelde puntenscore, hoe beter.

Bij de vrouwen wisten Meggy Keereweer en Indra Bimmel beide 9 punten te vergaren in drie evenementen. Omdat Meggy een hogere klassering had op de oefentriathlon eindigt zij als eerste. De stoere wisselbeker komt dus tenminste een jaar in huis bij onze gewaardeerde secretaris. Loes van den Boom werd derde in de Challenge met 11 punten.

Lars Verlaan is met 5 punten de winnaar geworden bij de mannen dank zij winst bij de zwemkampioenschappen en een tweede plaats bij de oefentriathlon en de zwemloop. Rob Kwaaitaal werd tweede met 6 punten. Peter-Jan Mol eindigt met 7 punten op de derde plaats. Ook Jochem Tolsma behaalde 7 punten, maar omdat Peter-Jan aan meer evenementen deelnam dan Jochem is de bronzen positie voor de man uit Molenhoek.

 

De complete Challenge-uitslag vind je ons uitslagen-archief (tik hier)

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Uitslag Crossduathlon Reichswald
   (11-11-2018)

Zondag 11 november was de traditionele afsluiter van het sportieve evenementenseizoen: de crossduathlon in het Reichswald. Naast deelnemers van Cerberus waren er ook introducees en leden van Trion aan de start. Bij de mannen kwam Roelof Lovink, na twee loopronden, als eerste in de wisselzone, gevolgd door Peter-Jan Mol en Thom Rutten. Thom was op het fietsgedeelte bijna twee minuten sneller dan Roelof en wist ook in de afsluitende loopronde de snelste tijd neer te zetten. Met 1:03:35 finishte Thom Rutten als eerste. Dat was de tweede beste tijd ooit! Het parcoursrecord blijft in handen van Hendrik Venema (1:01:20). Roelof Lovink kwam in een ook snelle tijd van 1:05:07 (derde beste tijd ooit) als tweede over de eindstreep. Het duo Ralph en Jelle Grisel eindigde als derde, voor Rob Woestenenk.

Bij de vrouwen ging de winst naar Dorien Zandstra van Trion (1:25:41) voor haar clubgenote Sibrecht Bouwstra. Enige Cerberusdeelneemster was Indra Bimmel. Zij eindigde als derde dame.

Dank aan Rob Geurts en Benno voor de organisatie en de catering. Rob, Ingrid Scheepers en Saskia de Vries noteerden met assistentie van Jelte van Donschot de tussen- en eindtijden.

Foto's volgen later...

 

Bekijk hier de uitslag (PDF)

Bekijk hier alle uitslagen door de jaren heen en de eindstand van de Challenge.

 

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 30 jaar Cerberus: geslaagd lustrumfeest in 't Haantje
   (11-11-2018)

BIjna vijftig leden waren vrijdag 9 november naar het legendarische café 't Haantje aan de Daalseweg in Nijmegen gekomen voor het jubileumfeest van Cerberus.Het werd een gezellige avond die voor een belangrijk deel werd gevuld met een pubquiz over 30 jaar Cerberus. Helemaal passend in deze bruine kroeg. Het feestcomité had kosten nog moeite gespaard om originele vragen te verzinnen over de roemruchte oude en jonge geschiedenis van onze club. Alle 135 edities van de Tribune, ons clubblad, waren doorgespit op triviale, vermakelijke en serieuze gebeurtenissen. De zes teams streden alsof het de eredivisie-teamcompetitie betrof. Als apotheose eindigden twee teams gelijk bovenaan en moest de jury zich buigen over de vraag welk team de meest originele pitch hield over de teamnaam... Naast de quiz was er alle tijd om onder het genot van een lekker glaasje en hapje gezellig bij te kletsen met de andere leden. Een lustrumfeest dat nu al  een mooie plek heeft gekregen in het historisch geheugen van onze club.

Sylvia, Irene, Indra, Rinske en Alexander, dank voor de organisatie!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend Wrap Up Week 38: Afsluiten
   (24-09-2018)

Zaterdag 22 september 2018

Ooij - Triontriathlon

Jochem  Tolsma: "Vaste prik, de Trion triatlon voor mij. Ik miste wat wedstrijdritme, dus wissels gingen slecht. Wetsuit bleef vastzitten aan tubes. Ik kon er wel om lachen. Veel wind tijdens fietsen. Maar redelijk constant vermogen getrapt. Er zoefde me nog een Trionner voorbij. Tja er zijn er altijd wel een paar veel sneller. Uiteindelijk zelfde eindtijd als vorig jaar. Lekker om zo het seizoen af te kunnen sluiten."

Zwolle - Fysio Triathlon

Robert de Vries (met zoon en dochter) en Hans van Donschot in ZwolleHans van Donschot: “Samen met Robert de Vries aan de start. In Zwolle maakte een misleidend zonnetje aan de start van de 1/4e al snel plek voor het voorspelde herfstweer. Het publiek had helaas lastig toegang tot het parcours, maar gelukkig wel schuilmogelijkheden in de horeca bij de start/finish. De aantrekkende wind bezorgde Robert en Hans een lekker golvend zwemonderdeel. Op de fiets vol gas wind mee en ploeterend wind- en hoosbui tegen. Tijdens het lopen weer langzaam gevoel in de tenen en warmdraaien voor de eindsprint. Met als toetje nog een heerlijke stortbui bij het ophalen van de spullen in de 2km verder gelegen wisselzone :-). Al met al alle ingrediënten voor een prima najaarstriathlon en met een voldaan gevoel het crossseizoen in.”

Robert: “Mooie afsluiting van het seizoen samen met Hans en een goeie vriendin Linda in Zwolle. Zwemmen was koud met flinke golfslag en fietsen was ook koud, want veel neerslag en wind. Lopen ging als een speer. 7e looptijd in mijn categorie. Maakte me toch trots.”

Lille (B) - T3-competie Team Relay

Rob Kwaaitaal: “Als laatste toetje van het Eredivisieseizoen 2018 mocht het team van Cerberus vandaag aantreden in de Battle van de Lage landen. De beste acht teams uit de eredivisie tegen de teams uit de Belgische T3-series in het Belgische Lille. Het wedstrijdformat was een teamrelay voor drie atleten met 300m zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km lopen. Voor Cerberus starten Wesley, Roel en Rob. Tevens een soort afscheidswedstrijd voor ons team aangezien Wesley en Roel volgend seizoen niet meer voor Cerberus zullen uitkomen.

Rob Kwaaitaal in Lille (foto: teamcompetities.nl)Helaas werd het een wedstrijd om snel te vergeten. Niet alleen regende het de hele dag aan een stuk door, het fietsparcours was behoorlijk link en de organisatie kon niet tippen aan het niveau van de wedstrijden in de Eredivisie. Wesley miste helaas net de aansluiting bij het zwemmen en kon dit bij het lopen ook niet meer goed maken. Vervolgens lukte het Roel en Rob ook niet om de aansluiting te vinden. Uiteindelijk hebben we nog 2 of 3 teams achter ons kunnen houden. Daarna was het snel inpakken en naar huis. Positief voor mij persoonlijk is dat ik voor het eerst dit seizoen weer een triathlon heb kunnen uitlopen. Het lopen ging met een week of vijf looptraining bijzonder makkelijk af. Zelf ga ik nu de plannen maken voor volgend jaar...”

It’s a wrap!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Wrap up week 37: Wales-Nijmegen-Zutphen-terug naar Wales en weer naar Nijmegen en dan naar Wuppertal!
   (19-09-2018)

 

Zaterdag 15 september 2018

Llanberis (Wales) Brutal Extreme Triathlon

7.00am lokale tijd: Indra start haar Full Brutal avontuur.

 

Nijmegen 024-Sprinttriathlon

Els van Eede: eerste in haar categorie! Naar verluidt vindt Els deelnemen aan triathlons nog leuker dan secretaris zijn. Verder van Cerberus aan de start: Bart: negende, Tjerko: 38ste, Noud: 21ste, Eelco: 30 ste; Anne: DNF.

Gefeliciteerd Els!

 

Zutphen Zestiende Triathlon

Irene Heemskerk-van Santen behaalt bij haar come back gelijk de tweede plek in haar categorie.

Irene: “Eindelijk weer een triatlon. En wel in de stad waar ik ben opgegroeid. Zwemmen was lastig,  fietsen ging goed en lopen was heerlijk.  Genoten van de bekende plekken uit mijn jeugd en ondertussen ook nog een mooie prestatie neer gezet.”

Gefeliciteerd Irene!

 

Zondag 16 september 2018

Llanberis Brutal Extreme Triathlon

0:02am lokale tijd: Indra finisht in de Full Brutal Triathlon.

Indra finisht na 17 uur en 2 minuten in The Brutal in Wales

Indra: “Brutal Extreme Triathlon: 3,8 zwemmen, 188 fietsen en 42,1 km lopen. Watertemperatuur 16 graden? Geen idee waar het gemeten is...maar koud. Door de schapenweide naar de start. Vier rondes en een landgang. Als 3de uit het water. Op de fiets anderhalve ronde nodig om echt op temperatuur te komen. Vier regenbuien helpen dan ook niet mee....jasje uit, jasje aan. Maar wat een mooi parkoers. Ruige bergen, watervallen, meren, kleine dorpjes met mooie huisjes. Maar de focus vooral op het goede ritme en steeds op hartslag gereden, het tempo gedrukt. Elke ronde de fantastische beklimming van de Pen Y Pass. Het waait steeds harder en in ronde drie worden we bijna uit de afdaling geblazen.

De moraal is goed. Woest weer. Aan het van het fietsen is het windkracht zeven. Ik kom als 7de van de fiets (11 vrouwen aan de start) maar dan begint de inhaalrace. We horen dat Mount Snowdon gesloten is

Logisch. Je wordt eraf geblazen en de mannen vooraan in de wedstrijd vonden het doodeng. Dat betekent vijf rondjes rond het meer en daarin zit het nodige klim- en klauterwerk deels over wortelenpaden en rotspartijen. Ik ben fris. Steady state waar het gemakkelijk is en tempo omhoog waar het lastig is. Waar ik kan rennen tussen de rotsen ren ik. De motor is vandaag aan en draait. Na één ronde in het licht wordt het ruim vier uur..... lampjes jagen.. Steeds weer pak ik dames terug. Dan weer een half uur niks....dan weer een lampje. Dit is in het pikkedonker als de motor loopt een leuk spelletje. Bij de finish blijk ik zomaar tweede te zijn geworden....”

Indra werd tweede bij de vrouwen en eerste in haar categorie. Gefeliciteerd Indra!

 

Nijmegen 024-Dubbel Supersprint Triathlon

Onze eigen Spiegelwaal was later het strijdtoneel voor de 2018 finale van de 1eDivisie, de Schuiteman 2eDivisie, de Badmutsen.com 3eDivisie en de Pioneer 4eDivisie. De zogenaamde dubbele supersprint omhelst achtereenvolgens 300 meter zwemmen – 6,7 km fietsen – 2 km hardlopen – 300 meter zwemmen – 6,7 km fietsen – 2 km hardlopen.

Maurice, Jose, Peter en Arthur (vlnr)Jose, Arthur, Peter Tenbult en Maurice halen voor Cerberus 4 de 15e plaats in de Pioneer 4eDivisie Mannen Zuid goed voor de 20ste plaats in de eindstand van seizoen 2018.

Stefan, Tom, Pieter en Arjan zetten in het beste seizoenresultaat in de Badmutsen.com 3eDivisie Zuid neer, negende, goed voor de 12de plek in de eindstand.

In de Schuiteman 2eDivisie Zuid worden Loes, Lian, Ingrid Scheepers en Saskia 17de en dat is ook goed voor een 17de plek in de eindstand.

Het 2eDivisie vrouwenteam op weg in NijmegenOok een 17de plek in de eindstand in de 1eDivisie vrouwen. Sylvia, Rinske, Irene van Opstal en Eveline werden in Nijmegen 13de. Sterk eerste seizoen na promotie dames!

Peter-Jan, Rob Woestenenk, Wout en Alexander behalen in de dubbel supersprint de 15 plek en worden 18de en laatste in de eindstand.

Wout: ''Zondag streden Peter-Jan, Rob W, Alexander en Wout voor de laatste minieme kans om degradatie uit de eerste divisie te voorkomen. Een klein wonder zou nodig zijn om dit doel te bereiken aangezien we op een laatste plaats stonden in het klassement. Na een hectisch eerste zwemonderdeel kwam Rob als eerste van ons team uit het water met Wout, Alexander en Peter-Jan daar kort achter. Alexander had al een aantal dagen last van een verkoudheid waardoor hij tijdens het eerste fietsonderdeel uit moest stappen. De overige teamleden zaten echter wel goed in de wedstrijd waardoor een goede klassering er nog in zat. Na de eerste mini triathlon ging bij Wout het kaarsje uit waardoor hij vanaf het eerste looponderdeel ver terug naar achter zakten. Peter-Jan en Rob waren juist aan een mooie opmars bezig tijdens de 2e mini triathlon waardoor ze nog een prima klassering behaalden. Uiteindelijk zijn we 15e geworden in de daguitslag (Peter-Jan 29e, Rob, 44e ,Wout 52e) en hebben we gestreden voor wat we waard waren maar helaas was het niet genoeg om degradatie te voorkomen.''

Gefeliciteerd Alexander, nog met je verjaardag.

 

Hachenberg,  der Bergischer Hammer

Naast de toppers die dit weekend deelnamen aan de 024-Triathlon had Rob Wouters zijn eigen avontuurtje namelijk de crosstriathlon “Bergischer hammer” in Hachenberg bij Wuppertal.

Rob: “Een mega zware wedstrijd met een super enthousiast publiek. Hun motto: „Wenn Du glaubst, es geht nicht mehr, kommt von irgendwo ein Freund daher!“

Op het programma stond 750 m zwemmen in een " tropisch" warm buitenzwembad gevolgd met een 27,8 km loodzwaar atb parcours en eindigend met een viertal looprondes, 10 km, over zeer geaccidenteerd terrein. Rekening houdend met Jannekes tragiek eerder dit jaar, nam ik na het zwemmen wat meer tijd voor het atb’en en extra aandacht als erg voorzichtig zijn bij het afdalen. Het lopen ging als een geoliede machine, man… kon ik dit onderdeel maar eens verzilveren tegen het zwemmen. Ondanks de ultra marathon een week eerder in Plettenberg Sauerland met afstand 74 km/2000 hm, kon ik het makkelijk redden met 50 min looptijd in een zeer heuvelachtige omgeving. Het decor was geweldig, tip top verzorgd, lekker zonnetje, een geweldig ritmische sambaband en verder sterk aangemoedigd door een geweldig enthousiast publiek. Bij de finishboog een luid gejubel van cheerleaders gevolgd met een lekker stukje gebak en een Bitburgertje citro 0.0 %.

Resultaat: 2:49:43, 50e plaats totaal en 7e plaats in AK45. totaal 97 deelnemers individueel.”

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend Wrap Up Week 36
   (11-09-2018)

Toptijd Gert-Jan Pingen op hele triathlon Almere, tiende finish van Arthur van den Aarssen, podium voor de heren van het eredivisieteam en ticket voor landenwedstrijd Nederland-België op 23 september. Team Time Trial Vroomshoop (eerste divisie) en seizoensafsluiter in Rügen.


Challenge Almere Long Distance


Gert-Jan PingenGert-Jan Pingen: “ik heb een supergaaf Almere-weekend gehad. Van tevoren bijgestaan door ervaren krachten Indra en Arthur moest ik het om 7:35 bij startschot toch helemaal zelf doen. En eigenlijk verliep de race helemaal volgens plan. Niet teveel geven bij het fietsen en dan (relatief) fris aan het lopen beginnen. Ik was natuurlijk heel goed klaargestoomd door Rob en de looptijden in eerdere wedstrijden waren al goed. Maar dat dit er dan uit komt, dat had ik nooit gedacht. 10 uur en 18 minuten. Zwemmen 1u17, fietsen 5u20 en lopen 3u32. 6e in mijn leeftijdscategorie.”

Arthur van den Aarssen: “het was fris bij de start, maar lekker gezwommen, maar 2 x kort kramp in rechterkuit. Even gehannes om de sluiting van mijn wetsuit open te krijgen, maar toch vlot op de fiets. Was niet koud. Eerst lekker de wind achterin de rug over de Oostvaardersdijk naar Lelystad en toen hard trappen tegen de wind in terug. In de tweede ronde trok de wind verder aan... Strakke marathon, goed kunnen eten en geen kramp (zoals vorig jaar). Gezien de kuitblessure dit voorjaar en 3 weken niet getraind hebbende tijdens de vakantie in Japan zeer tevreden met 11:13:20 en voor de tiende keer gefinisht in Almere!”

Op de middle distance bereikten Tom Hopman en Peter van der Knokke in volle tevredenheid de finish. Net als het Inferno-Trio Indra, Loes en Robert, dat zich naar de vierde plek bij de mix relay knokte.

 

Eredivisie mannen in Almere: 3de plaats en 7de in eindranking


Het Eredivisieteam bij de huldigingRob Kwaaitaal: “Vandaag was de traditionele finaledag van de Eredivisie-teamcompetitie. Een teamrelay bestaande uit 4 x (380 m zwemmen, 7 km fietsen en 2 km lopen). Vanaf het begin zaten we vooraan in de wedstrijd. Onze eerste man, gastatleet Dieter Boeye uit België, kon direct voorin mee doen en lag na zijn triathlon 2e. Nick (ook uit België) nam strak over en kon tijdens het lopen zelfs een voorsprong opbouwen zodat Wesley aan de leiding mocht starten met zijn race. Helaas kwam Squadra toen voorbij en lagen we weer tweede in de wedstrijd. Ondertussen begon Roel al behoorlijk zenuwachtig te worden want hij moest natuurlijk wel even een podiumplek verdedigen. Na het fietsen startte hij gelijk met TC Twente aan het looponderdeel. Helaas werd hij op het allerlaatst nog ingehaald door TriCan maar met een supersprint wist hij toch nog TC Twente achter zich te houden: we waren derde!
In de eindrangschikking van de Eredivisie zijn we uiteindelijk 7de geworden. Voldoende voor kwalificatie voor de relay-wedstrijd op 23 september in Lille België. Daar vindt dan een Teamcompetitie-interland plaats met de beste 8 ploegen uit Nederland en de beste ploegen uit België.”

Vroomshoop: Team Time Trial 1ste divisie (mannen en vrouwen)

Peter-Jan Mol: “Door ongevallen, ziektes en persoonlijke beslommeringen vertrokken Alexander, een half-zieke Rob Woestenenk en Peter-Jan zaterdagochtend als drietal naar Vroomshoop voor hun 1e divisie teamtriathlon over 450 meter zwemmen - 18.5 km fietsen - 5.5 km lopen. Omdat we laatste staan in het tussenklassement moesten we als eerste starten, waarna de andere 17 teams met steeds anderhalve minuut later vertrek op ons konden gaan jagen. Na een goed zwemonderdeel (11e tijd), een prima fietsonderdeel (14e tijd) en een stabiel looponderdeel (15e tijd), zijn we als 14e geëindigd. We misten duidelijk een mannetje bij het fietsen, anders had er mogelijk meer ingezeten. Maar we kunnen absoluut zeggen dat we er het maximale uit hebben gehaald, zeker gezien het feit dat Rob allesbehalve fit was. Mooi dat hij toch wilde starten! Volgende week in ons eigen Nijmegen strijden we voor de laatste (minieme) kans op lijfsbehoud in de 1e divisie.”
Altijd enthousiast die dames!Eveline Boerhout: “Na een paar weken rust was het afgelopen zaterdag weer tijd voor een 1e divisie wedstrijd: de teamrelay in Vroomshoop. Aan de start Sylvia, Rinske, Els en Eveline. Na de gebruikelijke voor-de-wedstrijd-stress, alle opbeurende woorden richting elkaar en een laatste succes- & geniet ervan wensen mochten we als 7e team aan de wedstrijd beginnen. Het water was wat fris; desondanks ging bikkel Sylvia zonder wetsuit te water. Het geoefende treintje zat goed in het systeem en met een 7e zwemtijd overall op de klok konden we starten aan het fietsparcours. Het vlakke, veelal rechte parcours werd aardig door de wind geteisterd. Rinske en Sylvia zetten echter direct aan en wisten een strak tempo neer te zetten. Zo strak dat Eveline ze de laatste 5 km heeft moeten laten gaan. Na twee rondes fietsen bestond ook het looponderdeel uit 2 rondes. Het parcours liep dwars door een woonwijk waar door de bewoners volop aangemoedigd werd tijdens de klanken van Neerlandsche bodem. De sfeer zat er in ieder geval goed in. Ook Meggy, Rob, Kim, Noor en Jarno stonden in dit deel wederom aan de kant om ons vooruit te schreeuwen :-) Ondanks de solo-run wist Eveline in het kielzog van de andere drie dames te blijven. Na een prima looponderdeel zijn we als 17e geëindigd. Het was wederom een mooie en gezellig wedstrijddag!

Rügen

Michelle Boshoven sluit haar seizoen af met een PR van 6 uur 13’op de Ïronman 70.3 in Rügen.


(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend Wrap Up Week 35: Podiumplekken tellen, een gestolen en toch weer teruggevonden plek
   (08-09-2018)

Kalmar

Wesley vertegenwoordigt Nederland op het WK-studenten in het Zweedse Kalmar.
Wesley: "55e op de wereld-studentenkampioenschappen triathlon. Net achter de laatste groep aan kunnen zwemmen, maar niet goed genoeg om er ook bij te zitten op de fiets. Daar veel tijd verloren. En mijn lopen is hier niet zo bijzonde; meer gemiddeld. Zeer mooie ervaring."
In dit geweld geen podium voor Wesley.

Braamt

In de 35ste Triathlon Stroombroek op de achtste finishen voor Cerberus: Ingrid Scheepers (13e in haar categorie), Rob Woestenenk (4e in zijn categorie), Wout Hendriks (6e), Alexander Vandevelde (4e), Stefan Janssen (1e, derde achtereenvolgende podium voor Stefan!), John (2e), Rob Geurts (10e), Marcel Top (15e). Op de kwart: Tom (10e), Rob Wouters (38e), Bas Bluyssen (4de).
Stefan en John brengen het aantal Cerberusweekendpodiumplaatsen op twee.

Xanten

In de 34. Nibelungen-Triathlon in het Duitse Xanten voor Cerberus Loes van den Boom, Indra Bimmel en André Webers aan de start.
Indra: “schitterend weer, super mooi zwemparkoers, tien 180 graden Wendepunkten tijdens de 42 km fietsen en tussen kilometer 3 en 6 is het behoorlijk afzien tijdens het lopen. Maar 9de overall bij de dames van de 47 en 2de in mijn agegroup. Al met al tevreden na stabiele testwedstrijd. Goed voor de moraal!"
Dat is drie.
André Webers op de plek waar eigenlijk Loes had moeten staan...Loes: "Een mooie, strak georganiseerde en overzichtelijke triathlon met een gemütlich sfeertje, gezellig samen met Indra. Zonder veel verwachting ging ik van start. Zwemmen was een op en neertje door een schoon kanaal. De 42 km fietsen waren in 5 rondjes verdeeld. De eerste ronde leek wel erg lang, maar toen kwam de cadans erin. De laatste helft stak de wind op. Verder was het perfect triathlonweer. Twee rondes lopen en zeer tevreden over mijn finishtijd. Jammer genoeg is mijn Chip niet goed geregistreerd. Maar volgens mijn eigen klokje was ik ruim eerste in mijn categorie." Geen plek op het podium bij de prijsuitreiking, maar dus eigenlijk toch een podiumplek..
André pikt dit niet, steelt de plek van Loes terug (zie foto) en wordt zelf 14e in zijn eigen Alterklasse. Daar zijn clubgenoten voor! Dus dat is vier!
Een dag later is Loes alsnog toegevoegd in de uitslag - iets met een groene chip die niet leesbaar was voor de organisatie. Loes werd met ruime voorsprong 1e bij de Frauen 55.

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend Wrap Up Week 34
   (29-08-2018)

Veenendaal levert opnieuw podium op voor Sylvia van Breda. Mannen eredivisie 12de. Goch levert eremetaal op voor Alexander Vandevelde en Stefan Janssen. Sneeuw hindert fietsonderdeel bij Ironman 70.3 in Zell am See: tweede plek voor Jurgen Claassen bij H40+. In Renkum is het modderhappen in de crosstriathlon.

Veenendaal

In Veenendaal wint in de ochtendserie Sylvia van Breda de olympische afstand in de klasse D30-40.
Sylvia: “Het was echt een wedstrijdje voor de gezelligheid en daardoor lekker relaxt gedaan! En dus meer dan tevreden. Ook echt genoten! Van alles….mijn kinderen waren er voor de verandering bij….wat zijn de aanmoedigingen geweldig! Ze waren super trots op mama! Het was ‘mega mama’ in plaats van ‘mega mandy’…..”
De eredivisie mannen komen mankracht te kort. Roel Kwaaitaal, Wesley Mols en Lars Verlaan komen te kort bij het zwemmen en moeten het doen met respectievelijk een 20ste, 32ste en 56ste plek. Rob Kwaaitaal kan helaas ook deze wedstrijd niet voltooien vanwege een voetblessure. Het team eindigt in Veenendaal op plek 12.

Noordoostpolder

Wout Hendriks wordt zesde op de sprint in de Noordoostpolder.

Crossduathlon Renkum

Bart Albers heeft zich dit seizoen toegelegd op de crosstriathlons. In Renkum levert het naast veel modder ook een tevreden Bart op.
Bart: “Rijntocht crosstriathlon Renkum: het regende vannacht zowat non stop en dat kon maar een ding betekenen: het gaat zwaar worden. De watertemperatuur was inmiddels gezakt naar 21.2 dus was een wetsuit toegestaan. Ik heb een vrij dunne en dat scheelde vandaag echt wel.
Vanaf de start lekker eigen tempo gezwommen en iedere keer kort achter een groepje zwemmers gezeten. Uiteindelijk de 1500m als 10e afgelegd in 20:28! Het is dan wel stroomafwaarts maar ik verbaasde me er wel over. Na een redelijke wissel op naar het MTB parkoers. De eerste ronde van de 4 eerst even gekeken hoe het erbij lag. Het was soms erg modderig, maar de klimmen en afdalingen lagen er goed bij. Toen een local mij voorbij kwam deze even gevolgd om te kijken wat er kan. Zo ging ronde 2 t/m 4 veel beter en kan ik tevreden zijn over de 14e fietstijd in 1.06.58.
Er volgde nog 11 km trail waarin er 4 flinke klimmen zaten. Het begon erg lekker met een tempo van 13km/h, maar dat kakte rond 5 km in. Vanaf km 8 à 9 kon ik het weer oppakken en finishte ik de 11 km in 52.29. Overal 19e in 2.23.53 en 10e in mijn categorie H24!

Gochness triathlon

Alexander Vandevelde op het podium in GochDe kleine, maar oh zo gezellige Gochness triathlon, net over de grens bij Kleve, heeft bijna altijd de nodige Cerberusleden aan de start. Dit jaar is Ingrid de Boer de fotograaf van de mannen, die na lang wachten, toch hun prijs in ontvangst mogen nemen. Alexander Vandevelde wint bij de H40+ en Stefan Janssen wordt derde bij de H50+.
Alexander: “Zoals altijd is Goch een leuke, gemoedelijke wedstrijd. Dit jaar met een sterke bezetting. Met 6:39 op 500m niet eens top 10 bij het zwemmen.
Het fietsen ging lekker ondanks de pittige wind die steeds verkeerd leek te staan. Bij het lopen kon ik merken dat ik geen koppeltrainingen meer heb gedaan afgelopen maanden. Duurde lang voor ik een goed ritme had. Het was dan ook een verrassing dat ik het podium H40 haalde.”
Stefan: “Doel Goch was podium en proberen de nr. 1(H50) van vorig jaar te kloppen. Heel dichtbij gekomen (23sec.). Jammer dat ik in een andere serie startte. De nr. 1 van dit jaar was super snel en onbereikbaar. Al met al goed gezwommen, gefietst en redelijk gelopen. Alex startte ook in de andere serie en bleek uiteindelijk 4 seconden sneller te zijn. Was wel eenzaam op het podium. Ingrid bedankt voor de foto's en dat je samen met ons zooooo lang op de prijsuitreiking hebt gewacht.”

Half Ironman Zell am See

In Zell am See vooral teleurstelling bij de mannen, die er voor een spectaculaire race over de halve afstand naartoe zijn gereisd. Jochem Tolsma, Arjan de Rijk, John van Alphen, Jurgen Claassen en Peter-Jan Mol hoorden in de ochtend dat sneeuw op het fietsparkoers leidt tot skippen van dit onderdeel. De wedstrijd wordt omgezet in een zwemloop. Jurgen wordt 2de in zijn klasse en John 5de.
Jurgen:
“Zondagochtend had ik na veel wikken en wegen besloten niet mee te doen. Te koud en gevaarlijk, namelijk slechts 5 graden en regen en lastige afdalingen. Dus ging ik mee naar de wedstrijd als supporter. Daar aangekomen bleek de organisatie het fietsonderdeel te schrappen vanwege sneeuwval en werd het een swim run. Snel terug naar huis, wetsuit opgehaald en toch gestart! Zwemmen ging goed, heel veel mensen ingehaald maar helaas weinig in de voeten kunnen zwemmen/relaxen. Het lopen ging redelijk. Vanaf km 7 lichte spierpijn in de bovenbenen die elke minuut erger werd en dicht tegen kramp aanzat de laatste kilometers. Na de finish ging wandelen zelfs niet meer... Dus goed gedoseerd ��. Was uiteindelijk 2e in mijn leeftijdsgroep van de 274. Tevreden.”

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend Wrap Up Week 33
   (22-08-2018)

Eric Severins voltooit voor de 10de maal de Inferno Triathlon in Zwitserland. Jasper Wattjes neemt revanche voor 2014. Podiumplekken voor John van Alphen en Stefan Janssen in Enchede

De laatste meters voor Eric in de InfernoEen aantal Cerberusleden doet zaterdag het Berner Oberland aan. De Inferno Triathlon is er met zijn incourante afstanden één van de zwaarste bergtriathlons. Eric Severins brak vorig jaar zijn achter-pad van de racefiets, nog af, maar bereikt dit jaar voor de tiende keer de finish op de Schilthorn. Jasper Wattjes revancheert zich voor zijn valpartij en ribbenbreuk in 2014 en haalt ook de top. De halve bergmarathon naar de top van de Schilthorn (2970m) is een prooi voor Loes van den Boom, Robert de Vries en Indra Bimmel.
Eric Severins: “De inferno triathlon vind ik de mooiste én zwaarste (eendags)triathlon. Langs bergreuzen als Eiger en Jungfrau, maar ook moordend steil. Mijn 10e loopt geheel volgens het snelle, maar haalbare schema dat ik in mijn hoofd had, nergens meer dan 5 minuten afwijking.JasperWattjes verlaat Mürren op weg naar de top van de Schilthorn
Zwemmen is fris en wat ruw. Bij het fietsen komt Jasper al snel voorbij. Op de warme MTB-klim haal ik hem weer in, terwijl we de indrukwekkende Eiger-noordwand lijken te beklimmen. De spannende afdaling gaat gelukkig goed en precies volgens schema begin ik aan de bergloop. Helaas gaan de eerste 4 km even beroerd als verwacht: kramp en protesterende knieën, maar dan begint het echte werk, de halve marathon naar de Schilthorn. Ondanks het gebrek aan loopkilometers kan ik een strak tempo aanhouden en lijk ik binnen de vier uur te blijven. Dat lukt net niet vanwege ijskoude regen in het laatste deel. Dik tevreden met 13u05 en een negende (categorie)plaats (en oudste finisher). Geweldig om vervolgens Jasper te zien finishen, we hebben het geflikt! In Mürren een kippenvelmoment als we worden aangemoedigd Mirjam en andere Cerberusleden.
Op de top een warm onthaal door de supporters, GAAF!”
Robert de Vries over de Inferno Halb Marathon: “Pfffff……lekker gezwommen de dag ervoor, en de dag erna lekker gefietst! Kortom, het was ZWAAR!!!!”

Stefan Janssen en John van Alphen op het podiumBij de Rutbeek-triathlon in Enschede halen Stefan Janssen en John van Alphen een eerste en tweede plek op het podium op de sprint in de klasse H50+.

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...