U bent hier: Informatie 2018 › CrossDuathlon_Pagina's › Backup151126_Informatie

Informatie Cerberus Cross Duathlon 2015

Algemeen

De Cerberus Cross Duathlon heeft een pittig parcours dat over de prachtig beboste heuvels van Groesbeek en gedeeltelijk over de plaatselijke motorcrossbaan loopt. Deelname kan individueel of in een duo (een loper en een fietser).
Datum: zondag 13 december 2015
Locatie: Motorcrossbaan de 7-Heuvelen, Nijmeegsebaan 5 te Groesbeek

De Cerberus CrossDuathlon is onderdeel van het Schwalbe Crosscircuit 2015-2016 van de Nederlands Triathlon Bond (NTB). Er kunnen dus ook punten gehaald worden voor het overall klassement van dit circuit. Klik op het logo voor meer informatie.

 

Wedstrijdprogramma

Er zijn drie series. Je hebt een licentie nodig om deel te nemen. Geldige licenties zijn: een NTB-atletenlicentie, of een wedstrijdlicentie van een bij de ITU aangesloten zusterorganisatie (b.v. de Duitse of Belgische Triathlonbond), of een wedstrijdlicentie van de KNWU of de Atletiekunie. Als je niet de beschikking hebt over een geldige licentie, dan dien je een daglicentie te kopen: dit doe je bij de inschrijving via deze website.
De series betreffen een sprintafstand, een middenafstand individueel en een middenafstand voor duo's (estafette). Bij de estafette neemt één persoon de looponderdelen van zijn/haar rekening en de ander het fietsonderdeel. Bij de inschrijving geef je de gegevens van beide deelnemers op. Er is één licentie nodig.

Materiaal

Deelname is alléén mogelijk met een ATB. Cyclocrossfietsen zijn niet toegestaan.

Overzicht

Serie

Omschrijving

Afstand in km: lopen-ATB-lopen
(benaming NTB)

Voor wie?
(geboorte-jaar)

Inschrijfkosten tot 1 nov / vanaf 1 november #

Voorlopige Starttijd

1

Midden afstand, recreanten

7 – 20 – 3,5

(midden)

t/m 1999

€20,00 /€25,00

11.30

2

Midden afstand, duo’s

7 – 20 – 3,5

(midden)

t/m 1999

€25,00 /€30,00

11.30

3

Korte afstand, recreanten

3,5 – 10 – 3,5 (sprint)

t/m 2003

€15,00 /€20,00

12.25

*) Categorieën neosenioren (overall, <23, masters (40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+.)
#) Excl. Kosten NTB-daglicentie à €7,50/€3,00

 

 

Tijdregistratie

De Cerberus Cross Duathlon maakt gebruik van MyLaps / Championchip. Je kunt je eigen gele of groene MyLaps/Championchip gebruiken. Geen chip? Bij het inschrijven kun je kiezen voor de aanschaf van een groene chip. Een groene chip kost 5 euro. Je betaalt vervolgens een gebruikersfee per evenement voor de tijdregistratie. Heb je zelf een groene chip, dan betaal voor gebruik van de chip bij de Cerberus CrossDuathlon €1,50. Meer informatie vind je op de site van MyLaps.

Inschrijven

Voorinschrijving is mogelijk t/m zondag 6 december. Daarna is alleen nog daginschrijving mogelijk, met 5,- meerkosten. Onder degenen die zich vóór 1 november inschrijven, verloten wij enkele mooie prijzen.

Prijsuitreiking

Direct na de laatste finisher, vermoedelijk rond 14.30, vindt de prijsuitreiking plaats. Voor de korte afstand zijn er prijzen in natura voor de eerste 3 heren en eerste 3 dames. Er zijn in deze categorie, vanwege de relatief lage bezetting, geen aparte prijzen per leeftijdsgroep. Voor de lange afstand zijn er geldprijzen (75-50-25 euro) voor de eerste 3 heren en eerste 3 dames overall. Daarnaast zijn er prijzen in natura voor de eerste 3 heren en dames masters (40+), de eerste 3 heren en dames senioren (20+) en de eerste junior bij de heren en dames. Voor de duo's is er één prijs per categorie (heren, dames en mixed). De natura prijzen zijn ter beschiking gesteld door Sjef van Bergen Bilelife Groesbeek en door Triathlonwinkel.nl.

Parcours

Het parcours ligt in de Groesbeekse bossen en is afwisselend van opzet, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de omgeving. Het motorcrosscircuit zorgt daarnaast met zijn 'springbulten' voor een mooie technische uitdaging voor beginners en professionals.
De route is uitgezet met linten. Op belangrijke punten staan vrijwilligers om de deelnemers te begeleiden of op gevaarlijke punten te wijzen.
De organisatie behoudt zich het recht voor om vanwege de weersgesteldheid of andere omstandigheden op de wedstrijddag het parcours uit veiligheidsoverwegingen verder aan te passen.

Kaartje loopparcours      Kaartje ATB-parcours

 

Parcours verkennen?

Klik dan op onderstaande links voor een overzicht, met GPS-downloadmogelijkheid.

Loopparcours     ATB-parcours

Let op! Het loopparcours bevindt zich deels op de motorcrossbaan. Deze mag zonder toestemming van de motorcrossclub  niet betreden worden. Het ATB-parcours loopt gedeeltelijk over de rode mountainbikeroute. Zonder toestemming van Staatsbosbeheer is mountainbiken op het parcours buiten de officiële route verboden. Uiteraard kan het ATB-parcours wel lopend verkend worden.
De organisatie houdt zich het recht voor de parcoursen te wijzigen. Indien de omstandigheden daar aanleiding toe geven zal niet worden afgedaald over de single track langs de Maldense Baan maar over de Maldense Baan zelf, waarbij de deelnemers niet over het asfalt mogen rijden.

Aanwijzingen voor op de wedstrijddag

We gaan er met elkaar een sportieve en gezellige dag van maken. Hieronder nog extra informatie om de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Deelnemers kunnen zich vanaf 09.30 uur tot uiterlijk 45 minuten voor de start melden in de tent bij start/finish, Motorcrossbaan de 7-Heuvelen, Nijmeegsebaan 5 te Groesbeek. 

 • Er is kleedgelegenheid in de nabijheid van start/finish.

 • Deelnemers ontvangen in de tent de benodigdheden. Als het inschrijfgeld nog niet is bijgeschreven op de rekening van de organisatie, moet dit ter plaatse alsnog worden voldaan. De organisatie zal eventuele dubbele betalingen naderhand terug storten.

 • De wisselzone is open en bewaakt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 • NTB licentiehouders en KNWU of Atletiek Unie-licentiehouders moeten hun licentie tonen bij de aanmelding en het ophalen van de wedstrijdbenodigdheden. Indien je géén lid bent van de NTB, Atletiekunie of KNWU koop je met je inschrijving een daglicentie van de NTB.

 • Je dient je fiets uiterlijk 30 minuten voor de wedstrijd in de wisselzone te stallen. We adviseren je om een plastic bak, stukje zeil of iets dergelijks mee te nemen om je spullen droog te houden.

 • Voor de start is er een verplichte briefing met informatie over het parcours.

 • Elke deelnemer krijgt een startnummer en een nummerplaatje voor op de ATB. Het startnummer moet bij het lopen op de borst/buik en bij het fietsen op de rug gedragen worden. Hiervoor dien je zelf een elastische band en speldjes mee te nemen. Het fietsplaatje moet voorop aan het stuur bevestigd worden; tie-raps krijg je via de organisatie. Het fietsplaatje mag niet verkleind worden.  

 • Duo teams krijgen alleen een startnummer voor de loper; de fietser heeft een nummerplaatje voor op de ATB. Duo's gebruiken één chip, bevestigd aan de enkel. Bij de wissel moet deze chip overgedragen worden van loper naar de fietser en omgekeerd. Bij de eerste wissel moet de chip overgedragen worden, voordat de fietser zijn fiets pakt om aan het fietsonderdeel te beginnen. Bij de tweede wissel zet de fietser eerst zijn fiets in het rek en draagt dan de chip over aan de loper.

 • Ophalen van je fiets na de wedstrijd uit de wisselzone kan alleen op vertoon van je startnummer.

 • Het dragen van een helm tijdens het fietsonderdeel is verplicht. Deugdelijkheid van remmen, stuur en zadel van je ATB wordt voorafgaand aan de wedstrijd gecontroleerd.  Je dient de helm te dragen vanaf het moment dat je de fiets uit het rek pakt totdat je hem terugzet. Het is verboden in de wisselzone te fietsen.

 • Duo's finishen gezamenlijk. Daartoe wacht de fietser zijn loper op voor het laatste rechte stuk naar de finish.

 • Het loop- en ATB-parcours gaan voor een grotendeels door een natuurgebied. Natuurlijk laat je hier geen afval achter. Op de crossbaan zullen we een dropzone voor gelverpakkingen en dergelijke inrichten. Het wegwerpen of laten vallen van afval buiten deze zone kan bestraft worden met diskwalificatie.

Vragen?

Het je nog vragen. Stel ze dan via .

Disclaimer

De organisator, zijn organen en helpers, kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeval, diefstal of andere schade. Door inschrijving ziet men van mogelijke schadeeisen af. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor de zekerheid van zijn uitrusting en die moet aan de regels voldoen. Noch de deelnemer, noch zijn verzekering zal de bezitter of uitbater van de wegen in een of andere vorm in geval van een ongeluk, zelfs als dat veroorzaakt wordt door een slecht wegdek, verantwoordelijk stellen. De deelnemer verklaart zich akkoord met het wedstrijdreglement van de NTB. De deelnemer bevestigt dat er geen medische grond bestaat tegen deelname en dat zijn trainings- en gezondheidstoestand een dergelijke wedstrijdbelasting aankan. De deelnemer verklaart te zijn geïnformeerd over de mogelijke gevaren, en de daaruit volgende risico's, van een wedstrijd en bevestigt daarom uitdrukkelijk op eigen verantwoordelijkheid en risico te willen deelnemen. Indien de wedstrijd door overmacht onverhoopt niet kan doorgaan, heeft de organisatie het recht het inschrijfgeld niet te restitueren aan de inschrijvers om zo de reeds gemaakte voorbereidingskosten te dekken.
Ogenblik a.u.b. ...