U bent hier: Home › CrossDuathlon › CrossDuathlon Nieuws

CrossDuathlon nieuws

CrossDuathlon nieuws: Geslaagde 13e editie van de Cerberus Crossduathlon
   (20-12-2017)

Wij kijken terug op een geslaagde 13e editie van de Cerberus Crossduathlon. Het weer werkte geweldig mee. Helaas moesten nogal wat deelnemers afzeggen omdat de omstandigheden in delen van het land zorgden voor gladde wegen op de zondagochtend. In Groesbeek scheen de zon! Ook veel de deelnemers en de toeschouwers. En het was goed toeven in de verwarmde tent met een heerlijk broodje worst of winterse erwtensoep.Nog eens nagenieten? Dat kan met de foto's en met onderstaand filmpje van Roelof Lovink.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Geen NK bij Cerberus crossduathlon in 2018
   (18-12-2017)

Anders dan berichten in De Gelderlander  doen vermoeden, is er geen sprake van een NK crossduathlon in Groesbeek in 2018. Het NK vindt volgend jaar plaats bij de ook mooie PyramideDuathlon in Austerlitz.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Lucie van Genugten en Thomas Cremers winnen 13e editie van zonnige Cerberus Crossduathlon
   (17-12-2017)

Thomas Cremers, na afloop van de cross in GroesbeekDe weergoden waren organisator Cerberus goed gezind bij de 13e editie van de  Crossduathlon in Groesbeek. Het parcours was ondanks het winterse weer van de afgelopen week goed begaanbaar. De organisatie had eerder in de week besloten de meest technische onderdelen van het fietsparcours te schrappen. Onder een fijn najaarszonnetje werd het een mooie wedstrijd voor recreanten en wedstrijdgerichte atleten.

Lange cross

Bij de mannen won de jonge Thomas Cremers uit Elst (bij Nijmegen), uitkomend voor Davilex in 1:34:37.Tijdens de eerste loopronde moest hij nog het gezelschap van Guus Janssen uit Ooij dulden. Bij het fietsgedeelte wist Thomas zijn naast belager af te schudden. Guus Janssen werd tweede in 1:36:12; Hendrik Venema van de organiserende vereniging Cerberus pakte het brons in 1:36:55.Thomas Cremers in actie

Lucie van Genugten in actieBij de vrouwen ging de strijd tussen twee Nijmeegsen, allebei lid van Trion. Lucie van Genugten was van start tot finish de snelste in 1:50:43. Zij bouwde haar voorsprong op Dieuwertje Poort gestaag uit. Dieuwertje pakte de tweede plek in 1:54:27. Claudia Striekwold uit Eindhoven wist beslag te leggen de derde podiumstek in 2:01:12.

Duo's

Bij de duo's ging de winst naar team Mercurium ProCrossDuathlon. met Joost van Wijngaarden en Robin Roelofs. Zij kwamen na solist Thomas Cremers als tweede over de meet: 1:35:41. Beste mix-duo was Gruwelijk Goed (Ingeborg Tiecken en Frank Alsemgeest). De Stouwdam dames vormden het snelste vrouwenduo: Marike Bremmer en Ellen Sonnemans.

Korte cross

De korte cross werd bij de mannen een overwinning voor Robert Beute uit Assen (1:05:40) voor Ruben Slot uit Dalfsen (1:09:29). Bij de vrouwen gingen de eerste twee ereplekken naar gekende namen: Reza Ravenstijn uit Wijchen was de snelste:1:15:12. Mandy Beumer uit Nijmegen werd tweede in 1:29:31.

 

De uitslagen staan online (zie link).

En je kunt nu nagenieten met de foto's (zie link). (Er volgen er nog meer).

 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Wij zijn er klaar voor!
   (16-12-2017)

Met vele vrijwilligers hebben we eraan gewerkt om de dertiende editie van de Cerberus Crossduathlon tot een succes te maken. De vrolijke rood-witte tent is opgezet en ingericht, het loop- en  fietsparcours en de wisselzone zijn uitgezet. Ondanks de sneeuwval van vorig weekend en de vele regen lijkt het parcours goed begaanbaar, al gaan we vast heel wat bemodderde gezichten zien.

De weersvoorspellingen voor zondag zijn niet ongunstig: na wat mist in de vroege ochtend gaat de zon schijnen en pas in de avond gaat het regenen. De temperatuur loopt op tot 3 à 4 graden gedurende de wedstrijd (bron: weeronline.nl

We wensen deelnemers en toeschouwers alvast een goede reis en veel plezier en succes!

 

Organisatie Cerberus Crossduathlon

 

Deelnemersinformatie (PDF-formaat)

 

 

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Fietsparcours aangepast
   (14-12-2017)

Beeld van de Crossduathlon in 2015. Veel modder...Het geplande fietsparcours blijkt niet op alle stukken (veilig) begaanbaar, vanwege de forse neerslag die er is geweest. Hierdoor kiezen we voor een alternatief en veiliger fietsparcours, waarbij de risicogedeelten (single track, wortelpaden) worden vermeden. We begrijpen dat dit voor deelnemers een teleurstelling kan zijn, maar de veiligheid staat voorop.
Het aangepaste fietsparcours is ongeveer 6,5 km lang. Dat betekent dat de deelnemers aan de lange cross 3 ronden afleggen; de deelnemers aan de korte cross 2 ronden.

Zoals het er nu naar uit ziet hoeven we de loopronde slechts minimaal aan te passen. Wij raden iedereen wel aan om ervoor te zorgen dat je schoenen stevig om je voeten zitten, omdat vooral de start van de wedstrijd erg modderig zal zijn. Een 2e paar schoenen voor de 2e run is aan te bevelen. Ook zijn overschoenen op de fiets geen overbodige luxe, ook al kost je dit natuurlijk extra tijd.

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Voorinschrijving gesloten
   (11-12-2017)

De voorinschrijving is gesloten. Ruim 220 atleten maakten gebruik om zich in te schrijven voor de wedstrijd van zondag 17 december. Inschrijving is alleen nog mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 10.00 uur.

The pre-registration is closed. You only can register now on competition day from 10:00 AM.

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Parcoursverkenning crossduathlon
   (07-12-2017)

Voor degenen die het parcours van de Cerberus crossduathlon in Groesbeek nog niet kennen dan wel beter willen leren kennen (het fietsparcours is deels gewijzigd!), organiseren wij een tweetal parcoursverkenningen. Dat doen we op zaterdag 9 december en op zondag 10 december, beide malen om 13.30 vanaf de startplek op de motorcrossbaan de 7-Heuvelen aan de Nijmeegsebaan 5 in Groesbeek. We fietsen dan zowel het loop- (3.5 km) als het fietsparcours (10 km). Het is een bijzonder pittig fietsparcours. Voorkennis heeft zeker voordelen!
Wil je hier aan meedoen, laat het dan vooraf even weten aan Peter-Jan Mol per mail: pjmol@chello.nl of per telefoon 06-21649579.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Probleem met inschrijfformulier bij licentiehouders KNWU en Atletiekunie
   (01-12-2017)

Mededeling voor licentiehouders van KNWU, Atletiekunie of niet-Nederlandse triathlonbond:

Door een technisch probleem met het inschrijfprogramma lukt het momenteel niet om je op de gewone manier in te schrijven met licentie van KNWU, Atletiekunie of niet-Nederlandse triathlonbond.

We bieden hiervoor nu de volgende oplossing. Kies in het inschrijfformulier in het veld 'licentie' voor GEEN en vul in het veld 'opmerkingen' in dat je wilt deelnemen met een wedstrijdlicentie van  KNWU/Atletiekunie etc. en  vul je licentienummer in. Wij verwerken dan deze keuze op een later moment en zorgen ervoor dat je alsnog  de juiste korting krijgt. Wij sturen hierover een persoonlijke bevestiging. De makers van NTBinschrijvingen.nl  werken aan een oplossing voor dit probleem. Excuses voor dit ongemak.

Voor sporters die zich zonder licentie of met een NTB-licentie willen inschrijven geldt dit probleem niet. Zij kunnen zich zonder dit probleem aanmelden.

Voor vragen hierover: mail naar inschrijven@tvcerberus.nl .

(Terug naar boven)

 

 


Ogenblik a.u.b. ...