U bent hier: Informatie 2018 › CrossDuathlon_Pagina's › Backup131001a_Algemene informatie 2013

Informatie Cerberus Cross Duathlon 2013

Laatste nieuws| Inschrijven |   


 

   


Algemeen

De Cerberus Cross Duathlon heeft een pittig parcours dat over de prachtig beboste heuvels van Groesbeek en gedeeltelijk over de plaatselijke motorcrossbaan loopt. Deelname kan individueel of in een duo (een loper en een fietser). De wedstrijd is dit jaar tevens het Nederlands Kampioenschap Cross Duathlon.

Datum: zondag 15 december 2013

Locatie: Motorcrossbaan de 7-Heuvelen,  Nijmeegsebaan 5 te Groesbeek


Schwalbe X-athlon Cross CircuitDe Cerberus Cross Duathlon is naast NK ook een onderdeel van het Schwalbe X-athlon Crosscircuit 2013-2014 van de Nederlands Triathlon Bond (NTB). Er kunnen dus ook punten gehaald worden voor het overall klassement van dit circuit. Klik op het logo voor meer informatie.


 

 

Wedstrijdprogramma

Nederlands Kampioenschap

Er zijn zeven wedstrijdseries. Vier daarvan gaan om het Nederlands Kampioenschap: NK Jeugd, NK Junioren, NK Vrouwen Senioren en NK Mannen Senioren. Iedereen die voldoet aan de leeftijdscriteria kan meedoen aan een NK-series. Om evenwel voor ereplaatsen en/of prijzengeld in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de  volgende regels van de NTB:

 • De deelnemer dient over een Nederlands identiteitsbewijs (lees: de Nederlandse nationaliteit) te beschikken; EN

 • De deelnemer dient ook in het bezit te zijn van een NTB-atletenlicentie, of een wedstrijdlicentie van een bij de ITU aangesloten zusterorganisatie (b.v. de Duitse of Belgische Triathlonbond), of een wedstrijdlicentie van de KNWU of een ledenpas van de Atletiekunie.

Beschik je niet over de Nederlandse Nationaliteit en/of heb je niet de juiste licentie, dan word je niet opgenomen in de NK-uitslag (maar wel in de uitslag van de 'open' wedstrijd). Let op: de licentie en je identiteitsbewijs moet je op verzoek van de organisatie of de jury op de wedstrijddag kunnen tonen. Heb je geen van de genoemde licenties, dan dien je een NTB-daglicentie te kopen (verplicht i.v.m. verzekering). Dat doe je bij de inschrijving via deze website. Een NTB-daglicentie is geen geldige licentie voor het NK. 

Het NK-jeugd (12+) gaat over de zogenaamde 'mini-afstand'. Het NK Junioren (16+) betreft de sprint-afstand. De vrouwen senioren (20+) en de mannen senioren (ook 20+) strijden op de middenafstand. Voor de vrouwen- en mannen senioren zijn er verschillende 'age-groups' waarin je strijdt om het Nederlands Kampioenschap. De categorieën zijn: neosenioren (<23 jaar), masters 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+ en 75+. Als leeftijd geldt de leeftijd die je hebt op 31 december 2013.

Overige series

Naast het NK zijn er nog drie series. Deelname staat open voor iedereen die voldoet aan de leeftijdscriteria. De series hebben een recreatief karakter. Je wordt opgenomen in de uitslag, maar er is geen huldiging en er zijn evenmin prijzen te verdienen.  Je hebt een licentie nodig om deel te nemen. Geldige licenties zijn: een NTB-atletenlicentie, of een wedstrijdlicentie van een bij de ITU aangesloten zusterorganisatie (b.v. de Duitse of Belgische Triathlonbond), of een wedstrijdlicentie van de KNWU of een ledenpas van de Atletiekunie. Als je niet de beschikking hebt over een geldige licentie, dan dien je een daglicentie te kopen: dit doe je bij de inschrijving via deze website.

De niet NK-series betreffen een sprintafstand, een middenafstand individueel en een middenafstand voor duo's (estafette). Bij de estafette neemt één persoon de looponderdelen van zijn/haar rekening en de ander het fietsonderdeel. Bij de inschrijving geef je de gegevens van beide deelnemers op. Er is één licentie nodig.


Materiaal

Deelname is alléén mogelijk met een ATB. Cyclocrossfietsen zijn niet toegestaan.


Overzicht 

 

Serie Omschrijving Afstand in km: lopen-ATB-lopen
(benaming NTB)
Voor wie?
(geboorte-jaar)
Inschrijfkosten    tot 1 nov / na 1 november # Voorlopige Starttijd
 1 NK Jeugd  1,6 – 5,7 – 1,6
(mini)
 1998 t/m 2001 € 2,50 /  €5,00  9.30
 2 NK Junioren 3,25 – 11,4 – 3,25
(sprint)
1994 t/m 1997 € 5,00 / €7,50  9.35
 3 Korte afstand, recreanten  3,25 – 11,4 – 3,25 (sprint)  t/m 1993 €12,50 /€15,00  9.40
 4 NK Vrouwen Senioren *  6,5 – 21 – 3,25
(midden)
 t/m 1993 €22,50 / €25,00  10.15
 5 Midden afstand, recreanten  6,5 – 21 – 3,25
(midden)
 t/m 1993 €17,50 /€20,00  10.20
 6 Midden afstand, duo’s  6,5 – 21 – 3,25
(midden)
 t/m 1997 €27,50 /€30,00  10.20
 7 NK Mannen Senioren *  6,5 – 21 – 3,25
(midden)
 t/m 1993 €22,50 /€25,00  13.00

 *) Categorieën neosenioren (<23), overall (24-39), masters (40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+.)

#) Excl. Kosten NTB-daglicentie

Voor serie 4 t/m 7 geldt een 'cut-off'. Als het fietsonderdeel niet binnen 2,5 uur is afgewerkt, kan de deelnemer niet meer starten aan de laatste loopronde. Dit in verband met logistieke beperkingen.


Tijdregistratie

De Cerberuscrossduathlon maakt gebruik van MyLaps / Championchip. Je kunt je eigen gele of groene MyLaps/Championchip gebruiken. Geen chip?  Bij het inschrijven kun je kiezen voor de aanschaf van een groene chip. Een groene chip kost 5 euro. Je betaalt vervolgens een gebruikersfee per evenement voor de tijdregistratie. Voor de Cerberus CrossDuathlon is dit €1,50. Meer informatie vind je op de site van MyLaps. 


Inschrijven

De voorinschrijving loopt tot en met woensdag 11 december. Daarna en op de wedstrijddag zelf is géén inschrijving mogelijk. Onder degenen die zich vóór 1 november inschrijven, verloten wij enkele mooie prijzen.

Klik hier om je in te schrijven.

  

   

  

Parcours

Het parcours ligt in de Groesbeekse bossen en is afwisselend van opzet, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de omgeving. Het motorcrosscircuit zorgt daarnaast met zijn 'springbulten' voor een mooie technische uitdaging voor beginners en professionals. De loopronde is beperkt aangepast ten opzicht van vorige edities. De fietsronde is langer geworden (10,5 km), waardoor mijn ruimte ontstaat op het parcours.

Het parcours wordt voor de deelnemers aan de NK Jeugd en de NK Junioren ingekort.

De wisselzone en de start-finishzone is ten opzichte van de voorgaande edities aangepast.

De route is uitgezet met linten. Op belangrijke punten komen vrijwilligers te staan om de deelnemers te begeleiden of op gevaarlijke punten te wijzen.

De organisatie behoudt zich het recht voor om vanwege de weersgesteldheid of andere omstandigheden op de wedstrijddag het parcours uit veiligheidsoverwegingen verder aan te passen.

*Deze informatie wordt later aangevuld met een overzicht van het parcours, met GPS-coördinaten*

   

Prijzenschema

Voor de NK-series zijn er prijzen te winnen. Een deel van de prijzen wordt door onze sponsoren verzorgd. Het definitieve prijzenschema volgt naar verwachting eind oktober. 


Aanwijzingen voor op de wedstrijddag

We gaan er met elkaar een sportieve en gezellige dag van maken. Hieronder nog extra informatie om de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Deelnemers kunnen zich tot 45 minuten voor de start melden in de tent bij start/finish, Motorcrossbaan de 7-Heuvelen, Nijmeegsebaan 5 te Groesbeek.

 • Er is kleedgelegenheid in de nabijheid van start/finish.

 • Voorinschrijvers ontvangen in de tent de benodigdheden. Als het inschrijfgeld nog niet is bijgeschreven op de rekening van de organisatie, moet dit ter plaatse alsnog worden voldaan. De organisatie zal eventuele dubbele betalingen naderhand terug storten.

 • De wisselzone is open en bewaakt van [tijd] tot [tijd] uur.

 • NTB licentiehouders en KNWU of Atletiek Unie-licentiehouders moeten hun licentie tonen bij aanmelding en ophalen van de wedstrijdbenodigdheden. Indien je géén lid bent van de NTB, KNZB of KNWU koop je met je inschrijving een daglicentie van de NTB.
 • Deelnemers aan het NK moeten een geldig paspoort of identiteitskaart tonen bij de aanmelding. Hieruit blijkt of een deelnemer al dan niet de Nederlandse nationaliteit heeft.  

 • Je dient je fiets uiterlijk 30 minuten voor de wedstrijd in de wisselzone te stallen. We adviseren je om een plastic bak, stukje zeil of iets dergelijks mee te nemen om je spullen droog te houden.

 • Voor de start is er een verplichte briefing met informatie over het parcours.

 • Elke deelnemer krijgt een startnummer en een nummerplaatje voor op de ATB. Het startnummer moet bij het lopen op de borst/buik en bij het fietsen op de rug gedragen worden. Hiervoor dien je zelf een elastische band en speldjes mee te nemen. Het fietsplaatje moet voorop aan het stuur bevestigd worden; tie-raps krijg je via de organisatie. Het fietsplaatje mag niet verkleind worden.  

 • Duo teams krijgen alleen een startnummer voor de loper; de fietser heeft een nummerplaatje voor op de ATB. Duo's gebruiken één chip, bevestigd aan de enkel. Bij de wissel moet deze chip overgedragen worden van loper naar de fietser en omgekeerd. Bij de eerste wissel moet de chip overgedragen worden, voordat de fietser zijn fiets pakt om aan het fietsonderdeel te beginnen. Bij de tweede wissel zet de fietser eerst zijn fiets in het rek en draagt dan de chip over aan de loper.

 • Ophalen van je fiets na de wedstrijd uit de wisselzone kan alleen op vertoon van je startnummer.

 • Het dragen van een helm tijdens het fietsonderdeel is verplicht. Deugdelijkheid van remmen, stuur en zadel van je ATB wordt voorafgaand aan de wedstrijd gecontroleerd.  Je dient de helm te dragen vanaf het moment dat je de fiets uit het rek pakt totdat je hem terugzet. Het is verboden in de wisselzone te fietsen.

 • Duo teams finishen gezamenlijk. Daartoe wacht de fietser zijn loper op voor het laatste rechte stuk naar de finish.


Disclaimer

De organisator, zijn organen en helpers, kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeval, diefstal of andere schade. Door inschrijving ziet men van mogelijke schadeeisen af. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor de zekerheid van zijn uitrusting en die moet aan de regels voldoen. Noch de deelnemer, noch zijn verzekering zal de bezitter of uitbater van de wegen in een of andere vorm in geval van een ongeluk, zelfs als dat veroorzaakt wordt door een slecht wegdek, verantwoordelijk stellen. De deelnemer verklaart zich akkoord met het wedstrijdreglement van de NTB. De deelnemer bevestigt dat er geen medische grond bestaat tegen deelname en dat zijn trainings- en gezondheidstoestand een dergelijke wedstrijdbelasting aankan. De deelnemer verklaart te zijn geïnformeerd over de mogelijke gevaren, en de daaruit volgende gevaren, van een wedstrijd en bevestigt daarom uitdrukkelijk op eigen verantwoordelijkheid en risico te willen deelnemen. Indien de wedstrijd door overmacht onverhoopt niet kan doorgaan, heeft de organisatie het recht het inschrijfgeld niet te restitueren aan de inschrijvers om zo de reeds gemaakte voorbereidingskosten te dekken.


  Faciliteiten voor het schoonmaken van de fiets


Hoe kom ik er?

De locatie is de motorcrossbaan, Nijmeegsebaan 5, 6561 KE Groesbeek (vlak naast de sportvelden van Germania).

Komt u met de auto houdt dan Groesbeek aan. Vanuit de richtingen Milsbeek, Malden, Nijmegen, Heilig landstichting en Duitsland wordt de locatie aangegeven. 

Vanuit de richting Nijmegen volgt u de Nijmeegsebaan, de lange weg door het bos. Vlak na het bord bebouwde kom 'Groesbeek' in een scherpe bocht naar links gaat u rechtsaf en meteen weer rechts, parallel aan de hoofdweg. Na een paar honderd meter is het parkeerterrein aan de linkerhand.

Vanuit de richting Groesbeek volgt u de weg richting Nijmegen. Voor het bord einde bebouwde kom 'Groesbeek' in een scherpe bocht naar rechts gaat u linksaf en  meteen weer rechtsaf (bord 'Germania'). Na een paar honderd meter is het parkeerterrein aan de linkerhand.

De locatie is met het openbaar vervoer te bereiken vanaf NS station Nijmegen met buslijn 5 naar Groesbeek of na ongeveer 7 km fietsen.

Buslijn 5 rijdt elk half uur. Uitstappen bij halte “Stekkenberg”. Loop vanaf de bushalte terug naar de laatste scherpe bocht (200 meter). Voor het bord einde bebouwde kom 'Groesbeek' in de bocht naar rechts gaat u linksaf en meteen weer rechtsaf (bord 'Germania'). Na een paar honderd meter is het start- en finishterrein herkenbaar.


Routekaartje 

Nog vragen?

Neem dan contact op met Arthur van den Aarssen (024-3229228 of 06-504 69983).

Of Email: .

 

Sponsoren

De Cerberus CrossDuathlon wordt mede mogelijk gemaakt door al onze vrijwilligers, Gemeente Groesbeek, Motorcrossclub 'de Zeven Heuvelen', voetbalclub Germania en onze navolgende sponsoren.


 Zwitserloot Dak - Groesbeek  

Het is tijd voor de Rabobank

  


Goed bekeken, de beste! Bouwen op een ervaren partner in aluminium. Groesbeek

     
 
 


 


Ogenblik a.u.b. ...