U bent hier: Informatie 2018 › CrossDuathlon_Pagina's › Kopie Algemene informatie 2012

Informatie Cerberus Cross Duathlon 2012Laatste nieuws| Inschrijven | Uitslagen 2011 Foto's 2011 Uitslagen 2010 Uitslagen 2009|  


 

   


De Cerberus Cross Duathlon heeft een pittig parcours dat over de prachtig beboste heuvels van Groesbeek en gedeeltelijk over de plaatselijke motorcrossbaan loopt. Deelname kan individueel of in een duo (een loper en een fietser). Op dit parcours vinden in 2013 de Nederlandse kampioenschappen CrossDuathlon plaats.

Datum: zondag 16 december 2012

Afstanden:

LANG: 6.5 km lopen – 21 km fietsen – 3.25 km lopen

KORT: 3.25 km lopen – 7 km fietsen – 3.25 km lopen


Locatie: Motorcrossbaan Groesbeek


Schwalbe X-athlon Cross CircuitDe Cerberus Cross Duathlon is een onderdeel van het Schwalbe X-athlon Crosscircuit 2012-2013 van de Nederlands Triathlon Bond (NTB). Er kunnen dus ook punten gehaald worden voor het overall klassement van dit circuit. Klik op het logo voor meer informatie.


 

 

Samenvatting


Race

Start

Categorie

Afstand

Ronden

Kosten (onder voorbehoud)


Lange Afstand


(NTB kwalificatie “midden”)

11.45 uur

Overall klassement

Duo team


6,5 km lopen;

 21 km fietsen;

3,25 km lopen.

2 lopen

3 fietsen

1 lopen

Individueel €14,50

Duo teams  €17,00


Extra kosten:

€2,50 voor inschrijvingen vanaf 1 november.

€5,00 voor inschrijvingen op de wedstrijddag

Kosten NTB daglicentie: €5,00
Korte Afstand


(NTB kwalificatie “mini”)

13.00 uur

Overall klassement

Duo team


3,25 km lopen;

 7 km fietsen;

3,25 km lopen.

1 lopen

1 fietsen

1 lopen

Individueel €11.00

Duo teams  €13,50


Extra kosten:

€2,50 voor inschrijvingen vanaf 1 november.

€5,00 voor inschrijvingen op de wedstrijddag

Kosten NTB daglicentie: €2,10 

Inschrijven


De voorinschrijving loopt tot en met maandag 10 december. Daarna is slechts inschrijving op de wedstrijddag mogelijk.

Onder degenen die zich voor 1 november inschrijven, verloten wij enkele mooie prijzen.


N.B. Deelnemers met een KNWU- of KNZB-licentie kunnen dit bij hun inschrijving aangeven door bij de buitenlandse licentie (staat onder geboortedatum) KNWU/KNZB +licentienummer in te voeren.

Deelname is alléén mogelijk met een ATB. Cyclocrossfietsen zijn niet toegestaan.

Meedoen als duo team kan met twee personen. Eén persoon neemt de looponderdelen voor zijn/haar rekening en de ander het fietsonderdeel. Bij inschrijving dienen gegevens van beide deelnemers opgegeven te worden.

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

 


     

 

Parcours

Het parcours ligt in de Groesbeekse bossen en is afwisselend van opzet, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de omgeving. Zowel loop- als fietsronde zijn ongewijzigd ten opzichte van de vorige edities.

De organisatie houdt zich het recht voor bij vorst, extreme regenval of andere bijzondere omstandigheden het parcours aan te passen met het oog op de veiligheid van de deelnemers.


Parc fermé

Wil je zien waar je je fiets parkeert, waar de start is en hoe je finisht, klik dan hier voor een kaartje in PDF-formaat.

 

Fietsparcours

Fietsparcours 2010

 

 
Loopparcours

Loopparcours

 

Tijdregistratie

We maken gebruik van het Ipico tijdregistratiesysteem van Run2Day Nijmegen. Je kunt niet je eigen chip gebruiken, je krijgt deze geleverd bij je inschrijving. De chip bevestig je  aan je loopschoen door je veters door de gaatjes te halen.

Prijzenschema

Voor de verschillende disciplines en leeftijdscategorieën zijn er prijzen te winnen. Een deel van de prijzen wordt door onze sponsoren verzorgd. Het prijzenschema volgt later.

 

Op de wedstrijddag

We hopen er met elkaar een sportieve en gezellige dag van te maken. Hieronder nog extra informatie om de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Deelnemers kunnen zich vanaf 10.00 uur tot 45 minuten voor de start melden in de tent bij start/finish, Motorcrossbaan de 7-Heuvelen, Nijmeegsebaan 5 te Groesbeek.

 • Er is kleedgelegenheid in de nabijheid van start/finish.

 • Voorinschrijvers ontvangen in de tent de benodigdheden. Als het inschrijfgeld nog niet is bijgeschreven op de rekening van de organisatie, moet dit ter plaatse alsnog worden voldaan. De organisatie zal eventuele dubbele betalingen naderhand terug storten.

 • Het parc fermé is open en bewaakt van 10.45 tot 15.30 uur.

 • Het verkennen van het parcours is mogelijk vanaf 10.30 uur. Op het fietsparcours is een helm verplicht. 

 • NTB licentiehouders en KNWU of KNZB-licentiehouders moeten hun licentie tonen bij aanmelding en ophalen van de wedstrijdbenodigdheden. Indien je géén lid bent van de NTB, KNZB of KNWU koop je met je inschrijving een daglicentie van de NTB.

 • Je dient je fiets uiterlijk 30 minuten voor de wedstrijd in het parc fermé te stallen. Het parc fermé bevindt zich op losse zandgrond en het kan er nat zijn. Daarom raden we je aan een plastic bak, stukje zeil of iets dergelijks mee te nemen om je spullen droog te houden.

 • Een kwartier voor de start is er een verplichte briefing met informatie over het parcours.

 • Elke deelnemer krijgt een startnummer en een nummerplaatje voor op de ATB. Het startnummer moet bij het lopen op de borst en bij het fietsen op de rug gedragen worden. Hiervoor dien je zelf een elastische band en speldjes mee te nemen. Het fietsplaatje moet voorop aan het stuur bevestigd worden; tieraps krijg je via de organisatie. Het fietsplaatje mag niet verkleind worden. De sticker bevestig je aan je fiets. 

 • Duo teams krijgen alleen een startnummer voor de loper; de fietser heeft immers een nummerplaatje voor op de ATB. Bij de wissel moet de chip overgedragen worden van loper naar de fietser en vice versa. Ook dan geldt dat de chip om de rechterpols bevestigd moet worden. Bij de eerste wissel moet eerst de chip overgedragen worden, voordat de fietser zijn fiets pakt om aan het fietsonderdeel te beginnen. Bij de tweede wissel zet de fietser eerst zijn fiets in het rek en draagt dan de chip over aan de loper. 

 • Met het startnummer ontvang je een sticker met corresponderend nummer. Deze dien je op de ATB te bevestigen. Ophalen van je fiets na de wedstrijd uit het parc fermé kan alleen op vertoon van je startnummer.

 • Het dragen van een helm tijdens het fietsonderdeel is verplicht. Deugdelijkheid van remmen, stuur en zadel van je ATB wordt voorafgaand aan de wedstrijd gecontroleerd.  Je dient de helm te dragen vanaf het moment dat je de fiets uit het rek pakt totdat je hem terugzet. Het is verboden in het parc fermé te fietsen.

 • Duo teams finishen gezamenlijk. Daartoe wacht de fietser zijn loper op, waar deze uit het bos komt voor de laatste bocht en het laatste rechte stuk naar de finish over de motorcrossbaan.
 • De prijsuitreiking vindt na afloop van de wedstrijd om ongeveer 14:30 uur plaats in de tent.

 • Voor alle deelnemers is er achteraf soep en een broodje op vertoon van je startnummer.

Tip: neem een elastische nummerband met speldjes mee voor om je middel. Hieraan kun je het startnummer met spelden bevestigen en tijdens je wedstrijd gemakkelijk draaien van borst- naar rugzijde.


Faciliteiten voor het schoonmaken van de fiets


Hoe kom ik er?

De locatie is de motorcrossbaan, Nijmeegsebaan 5, 6561 KE Groesbeek (vlak naast de sportvelden van Germania).

Komt u met de auto houdt dan Groesbeek aan. Vanuit de richtingen Milsbeek, Malden, Nijmegen, Heilig landstichting en Duitsland wordt de locatie aangegeven. 

Vanuit de richting Nijmegen volgt u de Nijmeegsebaan, de lange weg door het bos. Vlak na het bord bebouwde kom 'Groesbeek' in een scherpe bocht naar links gaat u rechtsaf en meteen weer rechts, parallel aan de hoofdweg. Na een paar honderd meter is het parkeerterrein aan de linkerhand.

Vanuit de richting Groesbeek volgt u de weg richting Nijmegen. Voor het bord einde bebouwde kom 'Groesbeek' in een scherpe bocht naar rechts gaat u linksaf en  meteen weer rechtsaf. Na een paar honderd meter is het parkeerterrein aan de linkerhand.

De locatie is met het openbaar vervoer te bereiken vanaf NS station Nijmegen met buslijn 5 naar Groesbeek of na ongeveer 7 km fietsen.

Buslijn5 rijdt elk half uur. Uitstappen bij halte “Stekkenberg”. Loop vanaf debushalte terug naar de laatste haakse bocht (200 meter). Voor het bord eindebebouwde kom 'Groesbeek' in de bocht naar rechts gaat u linksaf en meteen weerrechtsaf. Na een paar honderd meter is het start- en finishterrein herkenbaar.


Nog vragen?

Neem dan contact op met Arthur van den Aarssen (024-3229228 of 06-504 69983).

Of Email: .

Disclaimer

De organisator, zijn organen en helpers, kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeval, diefstal of andere schade. Door inschrijving ziet men van mogelijke schadeeisen af. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor de zekerheid van zijn uitrusting en die moet aan de regels voldoen. Noch de deelnemer, noch zijn verzekering zal de bezitter of uitbater van de wegen in een of andere vorm in geval van een ongeluk, zelfs als dat veroorzaakt wordt door een slecht wegdek, verantwoordelijk stellen. De deelnemer verklaart zich akkoord met het wedstrijdreglement. De deelnemer bevestigt dat er geen medische grond bestaat tegen deelname en dat zijn trainings- en gezondheidstoestand een dergelijke wedstrijbelasting aankan. De deelnemer verklaart te zijn geïnformeerd over de mogelijke gevaren, en de daaruit volgende gevaren, van een wedstrijd en bevestigt daarom uitdrukkelijk op eigen verantwoordelijkheid te willen deelnemen.

Indien de wedstrijd door overmacht onverhoopt niet kan doorgaan, heeft de organisatie het recht het inschrijfgeld niet te restitueren aan de inschrijvers om zo de reeds gemaakte voorbereidingskosten te dekken.


Sponsoren

De Cerberus CrossDuathlon wordt mede mogelijk gemaakt door al onze vrijwilligers, Gemeente Groesbeek, Motorcrossclub 'de Zeven Heuvelen', voetbalclub Germania en onze navolgende sponsoren.


 Zwitserloot Dak - Groesbeek  

Het is tijd voor de Rabobank

  


Goed bekeken, de beste! Bouwen op een ervaren partner in aluminium. Groesbeek

     
 
 


 


Ogenblik a.u.b. ...