Home

Clubnieuws: Zondag 28 januari: Bergloop bij de Duivelsberg.
   (15-01-2018)

Start van de Bergloop in 2017Zondag 28 januari starten we voor leden en proefleden van Cerberus het nieuwe jaar met een bijzonder gezellig maar pittig evenement. De 13e editie van de Bergloop staat op het programma. Telt meteen ook mee voor de Cerberus Challenge. Een looponderdeel van 6 kilometer over een behoorlijk pittig terrein, je zou het ook kunnen zien als een korte trailrun. 

De start is om 10.45 uur.

We starten in de nabijheid van pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg. We lopen twee ronden van ca 3 kilometer en volgen daarbij voor een belangrijk deel de N70 route. Het parcours gaat merendeels over onverharde paden. De totale klim is 400 meter; zeker de beklimming van de Duivelsberg is zeer pittig. Boven op het uitzichtpunt is de finish!

Benno Wildenbeest en Rob Geurts nemen het voortouw voor de organisatie van dit evenement maar zijn afhankelijk van assistentie bij de voorbereidingen en bij het opruimen achteraf op de dag zelf. Meld je aan bij Benno of Rob als je kunt helpen.

Cerberusleden melden zich aan via het onderdeel evenementen op de website. Klik hier  (inlog website nodig).

Klik hier voor meer informatie.  

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Jubileumjaar gestart met nieuwjaarsbrunch
   (07-01-2018)

Zwembad De Lubert in Groesbeek was dit jaar weer de gastgever (dank!) voor de Nieuwjaarsbrunch. Na het zwemmen voor de hele familie in het grote bad of in één van de kleine baden stond er weer een grandioos buffet klaar. Vele handen waren ijverig geweest om dit voor elkaar te krijgen. Lekkere wraps, pannenkoekjes, knakworstjes en danoontjes voor de kleintjes (en voor Jip), salade, brood. De tafels stonden er vol mee.

In 2018 bestaat Cerberus 30 jaar. Voorzitter Alexander blikte terug op een succesvol 2017, met weer grandioze prestaties van de leden. Individueel of in teamverband. En natuurlijk de promotie van de vrouwen in de teamcompetitie en een mooie Crossduathlon, waar veel leden als vrijwilliger of vanuit de organisatie bij betrokken waren.

Benno: vrijwilliger van het jaar!Benno werd door Alexander als 'vrijwilliger van het jaar' naar voren gehaald. Al heel erg veel jaren leert hij triatleten goed zwemmen en is hij betrokken bij diverse evenementen. Altijd een stimulator. In 2018 gaan we over naar een nieuwe geïntegreerde website. Samen met het bestuur gaat de huidige webmaster Jan Alers hier vorm aan geven. Ook de Challenge krijgt een nieuwe opzet in 2018: met alleen interne wedstrijden en een puntentelling die lijkt op die van de teamcompetities.De Bergloop is het eerste evenement dat meetelt...

Het jubileumjaar krijgt volop aandacht. Er zijn al diverse initiatieven. Wie nog ideeën heeft kan ze kwijt bij het bestuur.

En tenslotte werden de Challenge-kampioenen en de winnaars van de 2e en 3e prijs geëerd met een mooie beker uit handen van Alexander en assistente Sterre. Bij de vrouwen kreeg Loes van den Boom de wisselbeker; bij de mannen kwam die eer Peter-Jan Mol toe. En natuurlijk was er tijdens de brunch weer alle gelegenheid om de sportieve plannen voor dit jaar uit te wisselen en ideeën daarvoor op te doen. Op naar een gezond en sportief 2018!

 

Kijk hier voor een mooie fotorapportage van de brunch (inlog nodig)

Loes van den Boom: Challengekampioen!   Peter-Jan Mol: Challengewinnaar bij de heren

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Ga jij mee naar het clubweekend in de Ardennen?
   (01-01-2018)

 

2018, een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen en wederom een mooie locatie voor het Cerberusweekend!!

Ga jij mee?

Locatie clubweekend 2017Het traditionele Cerberusweekend is dit jaar opnieuw in Xhoffraix, een Ardens dorpje, aan de rand van Hoge Venen. Ons onderkomen ligt iets ten noorden van Malmedy op zo ‘n 200 kilometer van Nijmegen, op iets meer dan 2 uur rijden.
Ook nu zal het weer een weekend worden vol activiteiten: fietsen, hardlopen of wandelen! Ieder op zijn eigen niveau en zo veel en intensief als je zelf wilt. Vervelen is er in deze omgeving niet bij.
Genoeg mogelijkheden voor uitdagende trailruns, mooie duurlopen, pittige beklimmingen op de racefiets, het uitzetten van eenvoudigere tochten, het rijden van mountainbikeroutes. En uiteraard zijn er ook wandelroutes te over.

 

Wanneer: 23 t/m 25 maart 2018  
Waar: Xhoffraix (Malmedy), Ardennen.
Kosten: ongeveer 105 euro 
Inschrijven tot: 8 maart  klik op deze link (eerst inloggen)
 
Meld je snel aan want het wordt een fantastisch, sportief en gezellig weekend. Dit kan tot 8 maart via deze website (klik hier).  Wel even inloggen.
Omdat we verwachten dat er veel belangstelling zal zijn, kunnen alleen leden van Cerberus aan dit weekend deelnemen. Er is plaats voor 30 personen (er zijn 10 slaapkamers). 
Wat is bij de kosten inbegrepen?
* Alle overnachtingen en alle gezelligheid
* Prachtig gebied, met mooie uitdagingen
* Eten, drank, snoeperij op vrijdag vanaf 16.00 uur, zaterdag en zondag (tot 18.00 uur).
* Deelname aan de boodschappen-/kookploeg 
Route, wijze van betaling en andere informatie volgt later. Heb je toch al eerder vragen dan kun je terecht bij een van ons. 
 
Met sportieve groet,
Eric Severins & Indra Bimmel 

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Geslaagde 13e editie van de Cerberus Crossduathlon
   (20-12-2017)

Wij kijken terug op een geslaagde 13e editie van de Cerberus Crossduathlon. Het weer werkte geweldig mee. Helaas moesten nogal wat deelnemers afzeggen omdat de omstandigheden in delen van het land zorgden voor gladde wegen op de zondagochtend. In Groesbeek scheen de zon! Ook veel de deelnemers en de toeschouwers. En het was goed toeven in de verwarmde tent met een heerlijk broodje worst of winterse erwtensoep.Nog eens nagenieten? Dat kan met de foto's en met onderstaand filmpje van Roelof Lovink.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Geen NK bij Cerberus crossduathlon in 2018
   (18-12-2017)

Anders dan berichten in De Gelderlander  doen vermoeden, is er geen sprake van een NK crossduathlon in Groesbeek in 2018. Het NK vindt volgend jaar plaats bij de ook mooie PyramideDuathlon in Austerlitz.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Lucie van Genugten en Thomas Cremers winnen 13e editie van zonnige Cerberus Crossduathlon
   (17-12-2017)

Thomas Cremers, na afloop van de cross in GroesbeekDe weergoden waren organisator Cerberus goed gezind bij de 13e editie van de  Crossduathlon in Groesbeek. Het parcours was ondanks het winterse weer van de afgelopen week goed begaanbaar. De organisatie had eerder in de week besloten de meest technische onderdelen van het fietsparcours te schrappen. Onder een fijn najaarszonnetje werd het een mooie wedstrijd voor recreanten en wedstrijdgerichte atleten.

Lange cross

Bij de mannen won de jonge Thomas Cremers uit Elst (bij Nijmegen), uitkomend voor Davilex in 1:34:37.Tijdens de eerste loopronde moest hij nog het gezelschap van Guus Janssen uit Ooij dulden. Bij het fietsgedeelte wist Thomas zijn naast belager af te schudden. Guus Janssen werd tweede in 1:36:12; Hendrik Venema van de organiserende vereniging Cerberus pakte het brons in 1:36:55.Thomas Cremers in actie

Lucie van Genugten in actieBij de vrouwen ging de strijd tussen twee Nijmeegsen, allebei lid van Trion. Lucie van Genugten was van start tot finish de snelste in 1:50:43. Zij bouwde haar voorsprong op Dieuwertje Poort gestaag uit. Dieuwertje pakte de tweede plek in 1:54:27. Claudia Striekwold uit Eindhoven wist beslag te leggen de derde podiumstek in 2:01:12.

Duo's

Bij de duo's ging de winst naar team Mercurium ProCrossDuathlon. met Joost van Wijngaarden en Robin Roelofs. Zij kwamen na solist Thomas Cremers als tweede over de meet: 1:35:41. Beste mix-duo was Gruwelijk Goed (Ingeborg Tiecken en Frank Alsemgeest). De Stouwdam dames vormden het snelste vrouwenduo: Marike Bremmer en Ellen Sonnemans.

Korte cross

De korte cross werd bij de mannen een overwinning voor Robert Beute uit Assen (1:05:40) voor Ruben Slot uit Dalfsen (1:09:29). Bij de vrouwen gingen de eerste twee ereplekken naar gekende namen: Reza Ravenstijn uit Wijchen was de snelste:1:15:12. Mandy Beumer uit Nijmegen werd tweede in 1:29:31.

 

De uitslagen staan online (zie link).

En je kunt nu nagenieten met de foto's (zie link). (Er volgen er nog meer).

 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Wij zijn er klaar voor!
   (16-12-2017)

Met vele vrijwilligers hebben we eraan gewerkt om de dertiende editie van de Cerberus Crossduathlon tot een succes te maken. De vrolijke rood-witte tent is opgezet en ingericht, het loop- en  fietsparcours en de wisselzone zijn uitgezet. Ondanks de sneeuwval van vorig weekend en de vele regen lijkt het parcours goed begaanbaar, al gaan we vast heel wat bemodderde gezichten zien.

De weersvoorspellingen voor zondag zijn niet ongunstig: na wat mist in de vroege ochtend gaat de zon schijnen en pas in de avond gaat het regenen. De temperatuur loopt op tot 3 à 4 graden gedurende de wedstrijd (bron: weeronline.nl

We wensen deelnemers en toeschouwers alvast een goede reis en veel plezier en succes!

 

Organisatie Cerberus Crossduathlon

 

Deelnemersinformatie (PDF-formaat)

 

 

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Fietsparcours aangepast
   (14-12-2017)

Beeld van de Crossduathlon in 2015. Veel modder...Het geplande fietsparcours blijkt niet op alle stukken (veilig) begaanbaar, vanwege de forse neerslag die er is geweest. Hierdoor kiezen we voor een alternatief en veiliger fietsparcours, waarbij de risicogedeelten (single track, wortelpaden) worden vermeden. We begrijpen dat dit voor deelnemers een teleurstelling kan zijn, maar de veiligheid staat voorop.
Het aangepaste fietsparcours is ongeveer 6,5 km lang. Dat betekent dat de deelnemers aan de lange cross 3 ronden afleggen; de deelnemers aan de korte cross 2 ronden.

Zoals het er nu naar uit ziet hoeven we de loopronde slechts minimaal aan te passen. Wij raden iedereen wel aan om ervoor te zorgen dat je schoenen stevig om je voeten zitten, omdat vooral de start van de wedstrijd erg modderig zal zijn. Een 2e paar schoenen voor de 2e run is aan te bevelen. Ook zijn overschoenen op de fiets geen overbodige luxe, ook al kost je dit natuurlijk extra tijd.

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Voorinschrijving gesloten
   (11-12-2017)

De voorinschrijving is gesloten. Ruim 220 atleten maakten gebruik om zich in te schrijven voor de wedstrijd van zondag 17 december. Inschrijving is alleen nog mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 10.00 uur.

The pre-registration is closed. You only can register now on competition day from 10:00 AM.

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Parcoursverkenning crossduathlon
   (07-12-2017)

Voor degenen die het parcours van de Cerberus crossduathlon in Groesbeek nog niet kennen dan wel beter willen leren kennen (het fietsparcours is deels gewijzigd!), organiseren wij een tweetal parcoursverkenningen. Dat doen we op zaterdag 9 december en op zondag 10 december, beide malen om 13.30 vanaf de startplek op de motorcrossbaan de 7-Heuvelen aan de Nijmeegsebaan 5 in Groesbeek. We fietsen dan zowel het loop- (3.5 km) als het fietsparcours (10 km). Het is een bijzonder pittig fietsparcours. Voorkennis heeft zeker voordelen!
Wil je hier aan meedoen, laat het dan vooraf even weten aan Peter-Jan Mol per mail: pjmol@chello.nl of per telefoon 06-21649579.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...