Home

Clubnieuws: Meggy Keereweer en Lars Verlaan winnaars van Cerberus Challenge
   (14-11-2018)

De crossduathlon in het Reichswald was het laatste evenement dat meetelde voor onze clubcompetitie 2018. De punten zijn vergeven; de balans is opgemaakt. Net als in de teamcompetities geldt vanaf dit jaar: hoe lager de verzamelde puntenscore, hoe beter.

Bij de vrouwen wisten Meggy Keereweer en Indra Bimmel beide 9 punten te vergaren in drie evenementen. Omdat Meggy een hogere klassering had op de oefentriathlon eindigt zij als eerste. De stoere wisselbeker komt dus tenminste een jaar in huis bij onze gewaardeerde secretaris. Loes van den Boom werd derde in de Challenge met 11 punten.

Lars Verlaan is met 5 punten de winnaar geworden bij de mannen dank zij winst bij de zwemkampioenschappen en een tweede plaats bij de oefentriathlon en de zwemloop. Rob Kwaaitaal werd tweede met 6 punten. Peter-Jan Mol eindigt met 7 punten op de derde plaats. Ook Jochem Tolsma behaalde 7 punten, maar omdat Peter-Jan aan meer evenementen deelnam dan Jochem is de bronzen positie voor de man uit Molenhoek.

 

De complete Challenge-uitslag vind je ons uitslagen-archief (tik hier)

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Uitslag Crossduathlon Reichswald
   (11-11-2018)

Zondag 11 november was de traditionele afsluiter van het sportieve evenementenseizoen: de crossduathlon in het Reichswald. Naast deelnemers van Cerberus waren er ook introducees en leden van Trion aan de start. Bij de mannen kwam Roelof Lovink, na twee loopronden, als eerste in de wisselzone, gevolgd door Peter-Jan Mol en Thom Rutten. Thom was op het fietsgedeelte bijna twee minuten sneller dan Roelof en wist ook in de afsluitende loopronde de snelste tijd neer te zetten. Met 1:03:35 finishte Thom Rutten als eerste. Dat was de tweede beste tijd ooit! Het parcoursrecord blijft in handen van Hendrik Venema (1:01:20). Roelof Lovink kwam in een ook snelle tijd van 1:05:07 (derde beste tijd ooit) als tweede over de eindstreep. Het duo Ralph en Jelle Grisel eindigde als derde, voor Rob Woestenenk.

Bij de vrouwen ging de winst naar Dorien Zandstra van Trion (1:25:41) voor haar clubgenote Sibrecht Bouwstra. Enige Cerberusdeelneemster was Indra Bimmel. Zij eindigde als derde dame.

Dank aan Rob Geurts en Benno voor de organisatie en de catering. Rob, Ingrid Scheepers en Saskia de Vries noteerden met assistentie van Jelte van Donschot de tussen- en eindtijden.

Foto's volgen later...

 

Bekijk hier de uitslag (PDF)

Bekijk hier alle uitslagen door de jaren heen en de eindstand van de Challenge.

 

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 30 jaar Cerberus: geslaagd lustrumfeest in 't Haantje
   (11-11-2018)

BIjna vijftig leden waren vrijdag 9 november naar het legendarische café 't Haantje aan de Daalseweg in Nijmegen gekomen voor het jubileumfeest van Cerberus.Het werd een gezellige avond die voor een belangrijk deel werd gevuld met een pubquiz over 30 jaar Cerberus. Helemaal passend in deze bruine kroeg. Het feestcomité had kosten nog moeite gespaard om originele vragen te verzinnen over de roemruchte oude en jonge geschiedenis van onze club. Alle 135 edities van de Tribune, ons clubblad, waren doorgespit op triviale, vermakelijke en serieuze gebeurtenissen. De zes teams streden alsof het de eredivisie-teamcompetitie betrof. Als apotheose eindigden twee teams gelijk bovenaan en moest de jury zich buigen over de vraag welk team de meest originele pitch hield over de teamnaam... Naast de quiz was er alle tijd om onder het genot van een lekker glaasje en hapje gezellig bij te kletsen met de andere leden. Een lustrumfeest dat nu al  een mooie plek heeft gekregen in het historisch geheugen van onze club.

Sylvia, Irene, Indra, Rinske en Alexander, dank voor de organisatie!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend Wrap Up Week 38: Afsluiten
   (24-09-2018)

Zaterdag 22 september 2018

Ooij - Triontriathlon

Jochem  Tolsma: "Vaste prik, de Trion triatlon voor mij. Ik miste wat wedstrijdritme, dus wissels gingen slecht. Wetsuit bleef vastzitten aan tubes. Ik kon er wel om lachen. Veel wind tijdens fietsen. Maar redelijk constant vermogen getrapt. Er zoefde me nog een Trionner voorbij. Tja er zijn er altijd wel een paar veel sneller. Uiteindelijk zelfde eindtijd als vorig jaar. Lekker om zo het seizoen af te kunnen sluiten."

Zwolle - Fysio Triathlon

Robert de Vries (met zoon en dochter) en Hans van Donschot in ZwolleHans van Donschot: “Samen met Robert de Vries aan de start. In Zwolle maakte een misleidend zonnetje aan de start van de 1/4e al snel plek voor het voorspelde herfstweer. Het publiek had helaas lastig toegang tot het parcours, maar gelukkig wel schuilmogelijkheden in de horeca bij de start/finish. De aantrekkende wind bezorgde Robert en Hans een lekker golvend zwemonderdeel. Op de fiets vol gas wind mee en ploeterend wind- en hoosbui tegen. Tijdens het lopen weer langzaam gevoel in de tenen en warmdraaien voor de eindsprint. Met als toetje nog een heerlijke stortbui bij het ophalen van de spullen in de 2km verder gelegen wisselzone :-). Al met al alle ingrediënten voor een prima najaarstriathlon en met een voldaan gevoel het crossseizoen in.”

Robert: “Mooie afsluiting van het seizoen samen met Hans en een goeie vriendin Linda in Zwolle. Zwemmen was koud met flinke golfslag en fietsen was ook koud, want veel neerslag en wind. Lopen ging als een speer. 7e looptijd in mijn categorie. Maakte me toch trots.”

Lille (B) - T3-competie Team Relay

Rob Kwaaitaal: “Als laatste toetje van het Eredivisieseizoen 2018 mocht het team van Cerberus vandaag aantreden in de Battle van de Lage landen. De beste acht teams uit de eredivisie tegen de teams uit de Belgische T3-series in het Belgische Lille. Het wedstrijdformat was een teamrelay voor drie atleten met 300m zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km lopen. Voor Cerberus starten Wesley, Roel en Rob. Tevens een soort afscheidswedstrijd voor ons team aangezien Wesley en Roel volgend seizoen niet meer voor Cerberus zullen uitkomen.

Rob Kwaaitaal in Lille (foto: teamcompetities.nl)Helaas werd het een wedstrijd om snel te vergeten. Niet alleen regende het de hele dag aan een stuk door, het fietsparcours was behoorlijk link en de organisatie kon niet tippen aan het niveau van de wedstrijden in de Eredivisie. Wesley miste helaas net de aansluiting bij het zwemmen en kon dit bij het lopen ook niet meer goed maken. Vervolgens lukte het Roel en Rob ook niet om de aansluiting te vinden. Uiteindelijk hebben we nog 2 of 3 teams achter ons kunnen houden. Daarna was het snel inpakken en naar huis. Positief voor mij persoonlijk is dat ik voor het eerst dit seizoen weer een triathlon heb kunnen uitlopen. Het lopen ging met een week of vijf looptraining bijzonder makkelijk af. Zelf ga ik nu de plannen maken voor volgend jaar...”

It’s a wrap!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Wrap up week 37: Wales-Nijmegen-Zutphen-terug naar Wales en weer naar Nijmegen en dan naar Wuppertal!
   (19-09-2018)

 

Zaterdag 15 september 2018

Llanberis (Wales) Brutal Extreme Triathlon

7.00am lokale tijd: Indra start haar Full Brutal avontuur.

 

Nijmegen 024-Sprinttriathlon

Els van Eede: eerste in haar categorie! Naar verluidt vindt Els deelnemen aan triathlons nog leuker dan secretaris zijn. Verder van Cerberus aan de start: Bart: negende, Tjerko: 38ste, Noud: 21ste, Eelco: 30 ste; Anne: DNF.

Gefeliciteerd Els!

 

Zutphen Zestiende Triathlon

Irene Heemskerk-van Santen behaalt bij haar come back gelijk de tweede plek in haar categorie.

Irene: “Eindelijk weer een triatlon. En wel in de stad waar ik ben opgegroeid. Zwemmen was lastig,  fietsen ging goed en lopen was heerlijk.  Genoten van de bekende plekken uit mijn jeugd en ondertussen ook nog een mooie prestatie neer gezet.”

Gefeliciteerd Irene!

 

Zondag 16 september 2018

Llanberis Brutal Extreme Triathlon

0:02am lokale tijd: Indra finisht in de Full Brutal Triathlon.

Indra finisht na 17 uur en 2 minuten in The Brutal in Wales

Indra: “Brutal Extreme Triathlon: 3,8 zwemmen, 188 fietsen en 42,1 km lopen. Watertemperatuur 16 graden? Geen idee waar het gemeten is...maar koud. Door de schapenweide naar de start. Vier rondes en een landgang. Als 3de uit het water. Op de fiets anderhalve ronde nodig om echt op temperatuur te komen. Vier regenbuien helpen dan ook niet mee....jasje uit, jasje aan. Maar wat een mooi parkoers. Ruige bergen, watervallen, meren, kleine dorpjes met mooie huisjes. Maar de focus vooral op het goede ritme en steeds op hartslag gereden, het tempo gedrukt. Elke ronde de fantastische beklimming van de Pen Y Pass. Het waait steeds harder en in ronde drie worden we bijna uit de afdaling geblazen.

De moraal is goed. Woest weer. Aan het van het fietsen is het windkracht zeven. Ik kom als 7de van de fiets (11 vrouwen aan de start) maar dan begint de inhaalrace. We horen dat Mount Snowdon gesloten is

Logisch. Je wordt eraf geblazen en de mannen vooraan in de wedstrijd vonden het doodeng. Dat betekent vijf rondjes rond het meer en daarin zit het nodige klim- en klauterwerk deels over wortelenpaden en rotspartijen. Ik ben fris. Steady state waar het gemakkelijk is en tempo omhoog waar het lastig is. Waar ik kan rennen tussen de rotsen ren ik. De motor is vandaag aan en draait. Na één ronde in het licht wordt het ruim vier uur..... lampjes jagen.. Steeds weer pak ik dames terug. Dan weer een half uur niks....dan weer een lampje. Dit is in het pikkedonker als de motor loopt een leuk spelletje. Bij de finish blijk ik zomaar tweede te zijn geworden....”

Indra werd tweede bij de vrouwen en eerste in haar categorie. Gefeliciteerd Indra!

 

Nijmegen 024-Dubbel Supersprint Triathlon

Onze eigen Spiegelwaal was later het strijdtoneel voor de 2018 finale van de 1eDivisie, de Schuiteman 2eDivisie, de Badmutsen.com 3eDivisie en de Pioneer 4eDivisie. De zogenaamde dubbele supersprint omhelst achtereenvolgens 300 meter zwemmen – 6,7 km fietsen – 2 km hardlopen – 300 meter zwemmen – 6,7 km fietsen – 2 km hardlopen.

Maurice, Jose, Peter en Arthur (vlnr)Jose, Arthur, Peter Tenbult en Maurice halen voor Cerberus 4 de 15e plaats in de Pioneer 4eDivisie Mannen Zuid goed voor de 20ste plaats in de eindstand van seizoen 2018.

Stefan, Tom, Pieter en Arjan zetten in het beste seizoenresultaat in de Badmutsen.com 3eDivisie Zuid neer, negende, goed voor de 12de plek in de eindstand.

In de Schuiteman 2eDivisie Zuid worden Loes, Lian, Ingrid Scheepers en Saskia 17de en dat is ook goed voor een 17de plek in de eindstand.

Het 2eDivisie vrouwenteam op weg in NijmegenOok een 17de plek in de eindstand in de 1eDivisie vrouwen. Sylvia, Rinske, Irene van Opstal en Eveline werden in Nijmegen 13de. Sterk eerste seizoen na promotie dames!

Peter-Jan, Rob Woestenenk, Wout en Alexander behalen in de dubbel supersprint de 15 plek en worden 18de en laatste in de eindstand.

Wout: ''Zondag streden Peter-Jan, Rob W, Alexander en Wout voor de laatste minieme kans om degradatie uit de eerste divisie te voorkomen. Een klein wonder zou nodig zijn om dit doel te bereiken aangezien we op een laatste plaats stonden in het klassement. Na een hectisch eerste zwemonderdeel kwam Rob als eerste van ons team uit het water met Wout, Alexander en Peter-Jan daar kort achter. Alexander had al een aantal dagen last van een verkoudheid waardoor hij tijdens het eerste fietsonderdeel uit moest stappen. De overige teamleden zaten echter wel goed in de wedstrijd waardoor een goede klassering er nog in zat. Na de eerste mini triathlon ging bij Wout het kaarsje uit waardoor hij vanaf het eerste looponderdeel ver terug naar achter zakten. Peter-Jan en Rob waren juist aan een mooie opmars bezig tijdens de 2e mini triathlon waardoor ze nog een prima klassering behaalden. Uiteindelijk zijn we 15e geworden in de daguitslag (Peter-Jan 29e, Rob, 44e ,Wout 52e) en hebben we gestreden voor wat we waard waren maar helaas was het niet genoeg om degradatie te voorkomen.''

Gefeliciteerd Alexander, nog met je verjaardag.

 

Hachenberg,  der Bergischer Hammer

Naast de toppers die dit weekend deelnamen aan de 024-Triathlon had Rob Wouters zijn eigen avontuurtje namelijk de crosstriathlon “Bergischer hammer” in Hachenberg bij Wuppertal.

Rob: “Een mega zware wedstrijd met een super enthousiast publiek. Hun motto: „Wenn Du glaubst, es geht nicht mehr, kommt von irgendwo ein Freund daher!“

Op het programma stond 750 m zwemmen in een " tropisch" warm buitenzwembad gevolgd met een 27,8 km loodzwaar atb parcours en eindigend met een viertal looprondes, 10 km, over zeer geaccidenteerd terrein. Rekening houdend met Jannekes tragiek eerder dit jaar, nam ik na het zwemmen wat meer tijd voor het atb’en en extra aandacht als erg voorzichtig zijn bij het afdalen. Het lopen ging als een geoliede machine, man… kon ik dit onderdeel maar eens verzilveren tegen het zwemmen. Ondanks de ultra marathon een week eerder in Plettenberg Sauerland met afstand 74 km/2000 hm, kon ik het makkelijk redden met 50 min looptijd in een zeer heuvelachtige omgeving. Het decor was geweldig, tip top verzorgd, lekker zonnetje, een geweldig ritmische sambaband en verder sterk aangemoedigd door een geweldig enthousiast publiek. Bij de finishboog een luid gejubel van cheerleaders gevolgd met een lekker stukje gebak en een Bitburgertje citro 0.0 %.

Resultaat: 2:49:43, 50e plaats totaal en 7e plaats in AK45. totaal 97 deelnemers individueel.”

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...