Home

CrossDuathlon nieuws: Promofilm voor de Cerberus Crossduathlon 2017
   (13-11-2017)

(Terug naar boven)


CrossDuathlon nieuws: Inschrijving voor 13e Cerberus CrossDuathlon geopend
   (20-10-2017)

De winnares van de Cerberus Crossduathlon in 2016: Laura Gorter Op 17 december 2017 vindt de dertiende editie van de Cerberus CrossDuathlon plaats. Locatie is net als voorgaande jaren de motorcrossbaan in Groesbeek.

Klik hier om je in te schrijven. 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend Wrap Up week 39, 40 en 41: Van seizoensafsluiter Bosbaantriathlon, via de Natureman naar Molenhoeks Makkie
   (16-10-2017)

Bosbaantriathlon Amsterdam

Tom Middelhuis is op vrijdag 29 september de laatste Cerberusatleet die dit seizoen in Nederland aan de start staat van een triatlon. De sprinttriathlon rond de Bosbaan wordt echter vervroegd gestopt in verband met onweer. Het heeft Tom er niet van weerhouden om een derde plek te veroveren in zijn leeftijdsklasse H50+.
Tom: “Vrijdagavond nog gestart in Amsterdam op de Sprint bij de bosbaan. Ik moest werken in Amsterdam, een mooi excuus om nog een laatste wedstrijd te doen. Ik zat in de 2e serie. Het water was 16 graden, dus nog goed te doen, buitentemperatuur goed, maar wel dreigend onweer. Ik kwam als 5e uit het water en lag na het fietsen 2e in de serie. In de laatste loopronde brak de hemel open en ontstond er een fel onweer.
Ik heb als 3de kunnen finishen, 4e overall van alle finishers, maar de wedstrijd gestaakt. Geen prijsuitreiking meer en iedereen droop letterlijk af naar huis. Zou mijn eerste podium zijn geweest. Het was een mooi seizoen en een bijna briljante afsluiting.”

Natureman

Jurgen Claassen op de hoogste tree van het podium van de NaturemanIn het tweede weekend van oktober staat in de Verdon in Frankrijk de Natureman, een triathlon over de sprint en halve afstand op het programma.
Op zaterdag start Jurgen Claassen in de sprint en doet dit zeer verdienstelijk door bij de H40+ het hoogste podium te betreden.
Jurgen: “met waarschijnlijk mijn slechtste voorbereiding ooit, pas 21.30 in ’t huisje, zonder losfietsen of lopen en met slechts 3 uur slaap aangezien mijn oordopjes het snurken van mijn kamergenoot niet konden dempen, stond ik aan de start van de Natureman. De sprintafstand met 700 meter zwemmen, 25 km fietsen en 5 km lopen. Onder een stralende zon en op een heel mooi, maar zwaar parcours (het lopen was een soort Leemkuilcross) werd ik 7e overall en 1e in mijn categorie van de bijna 600 deelnemers. Tevreden en mooie wedstrijd om een keer te doen.”
John van Alphen (links) en Peter-Jan Mol voor de start van de Natureman (halve triathlon)Peter-Jan Mol en John van Alphen zijn de mannen van de halve afstand op zondag: 2 km zwemmen, 92 km fietsen en 20,3 km lopen.
Peter-Jan Mol: “Zwemmen goed, maar beetje teveel buitenbocht gezwommen: dik 2,2 km, in plaats van 2. Fietsen heel sterk. Lopen geprobeerd zo lang mogelijk geen pijn te lijden, maar na een km of 12 was de koek wel weer op aan het raken en na 16 km ging het licht uit. Maar ach, voor nu prima. En ja, het blijft een bijzonder leuke, mooie en perfect georganiseerde wedstrijd. Met heeeeel veel positieve vrijwilligers.”

Molenhoeks Makkie

Normaal gesproken zetten we geen hardloopwedstrijden centraal in de weekend Wrap Up van onze vereniging voor triatleten en duatleten. Molenhoeks Makkie vormt dit jaar een uitzondering. Peter-Jan Mol is al vanaf het eerste uur één van de organisatoren en drijvende krachten en heeft de nodige leden betrokken bij het evenement. De één is voorfietser (zelfs een aspirant lid heeft zich al ingezet voor de lidmaatschapspapieren getekend zijn), de ander staat langs het parkoers of in het inschrijfbureau, of is deelnemer. Loopsuccessen zijn er ook. De tien kilometer bij de mannen senioren vormt een prooi voor Wesley Mols. Els van de Eede pakt op dezelfde afstand een tweede plek bij de D40+. Ook op de vijf kilometer zijn er podiumplekken voor Cerberus: Rinske Platvoet wordt derde bij de vrouwen senioren en Jurgen Claassen toont zich de sterkste boven veertig.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend wrap-up week 38: 4e Divisieteam sluit af in Alphen aan de Rijn
   (25-09-2017)

De piepende en krakende wagen van het 4e Divisieteam werd vandaag geparkeerd in Alphen aan de Rijn. Niet zozeer de wagen was het die piepte, maar de inhoud ervan  Iedereen van het team had wel iets wat niet functioneerde zoals het hoorde. Remco had al aangegeven niet te gaan lopen en hij zou de rest van het team lanceren met het fietsen. Het 5e team van Cerberus stond voor deze wedstrijd op een nette 17e plaats en kon met deze wedstrijd mogelijk nog een plekje klimmen in het klassement. 

Bij aankomst hing er nog een lage mist over de Zegerplas, wat de start bij het zwemmen mysterieus maakte. Boeien waren bij aankomst nog nét te zien. Er heerste een ontspannen sfeer onder de teamleden, maar ook was deze relaxte sfeer kenmerkend voor deze gehele organisatie. Een goede, rustige zwemstart, waarbij iedereen naar behoren heeft gezwommen. José kwam als eerste uit het water, snel gevolgd door Peter, Arthur en Remco. Als compleet team mocht pas worden gestart met fietsen, wissel had beter gekund.

Tijdens de eerste fietskilometers bleek dat het scheenbeen van Remco hem parten speelde, waardoor hij de wedstrijd moest staken. De andere heren hebben redelijk constant gefietst, waarbij José het meeste kopwerk heeft kunnen doen. 

Onderweg was het 'stokje wisselen' met team TVS Spijkenisse (de mannen in oranje), dat voor de laatste wissel nog ingehaald werd. Het lopen ging wat moeizaam bij Peter (die net vader is geworden en daardoor weinig loopkilometers in de benen heeft) maar met de nodige aanmoediging van teammaten Arthur en José bleek het toch een vlakke race geworden. Arthur had als 'opdracht' de mannen in het oranje in te halen en dat lukte anderhalve km voor de finish, terwijl Arthur eigenlijk een ander team voor ogen had. 

Ondanks het gemis van het lanceren van Remco, heeft team 5 een leuke wedstrijd beleefd en plezier gehad met elkaar. De 19e plek van vandaag leidde tot een uiteindelijke 17e stek bij de eindklassering.

 

Naast het teamgebeuren namen ook vader Ron en dochter Daniëlle Hendriks deel in Alphen aan de Rijn.

Danielle: "Deze triathlon is een echte aanrader! Zwemmen in een recreatieplas, 3 snelle rondes fietsen en dan lopen om dezelfde Zegerplas. Naast een fijne sfeer, ook een goed georganiseerde wedstrijd! Leuk om weer met mijn vader aan de start te staan."

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Wrap up week 37: Grand Final WK-series in Rotterdam, Trion Triathlon Ooijpolder en, Stadstriathlon Zutphen
   (17-09-2017)

Grand Final Rotterdam

Rob Kwaaitaal: zilver op het WK in Rotterdam!Rotterdam vormde zondag het fraaie decor van de Grand Final van de ITU WK-series. Zaterdag de wedstrijd voor de elite, zondag stonden de agegroupers aan de start op de kop van Zuid.

Rob Kwaaitaal: “Zilver op WK Sprint. Als derde uit het water en als eerste op de fiets. 20 km met een leipe Italiaan in mijn wiel gereden die ik niet gelost kreeg. Als eerste gestart met lopen, maar helaas de laatste 100m voorbij gesprint. Toch happy gezien het feit dat ik deze zomer verre van goed heb kunnen trainen en sinds april een schouderblessure heb. Nu lekker herstellen en mijn schouder twee maanden rust geven.”

Rob Woestenenk: “Tevreden, geen fouten gemaakt. Helaas niet in een groepje en dus alleen moeten fietsen. Eindtijd 1.08.55. Ik denk 11e geworden!”

Jurgen Claassen: “Slechte wissels maar goed gezwommen, gefietst en gelopen. Tevreden met een 5e plek, met een eindtijd van 1.05.47.”

Tom Middelhuis in RotterdamTom Middelhuis: “Mooie wedstrijd en ondanks wat kuitproblemen, tevreden met het resultaat. Schitterende ervaring met al die nationaliteiten aan de start.”

Trion Triathlon Ooij

Koud, nat, maar zeer gemoedelijke sfeer rondom de Bisonbaai. Inschrijfgeld is niet nodig, wel staat er een spaarvarken waar vrijwillige bijdrage in gedoneerd kan worden voor deze studenten triathlon vereniging. Fietsen worden gestald op een nat stuk gras. Na een korte, eenvoudige briefing, wordt er gezamenlijk gelopen naar start zwemmen en vanaf daar wordt er in één lijn 600 meter gezwommen naar het eindpunt bij de Bisonbaai (richtpunt vandaag een clublid met zijn hand omhoog) Daarna 20 km fietsen (3 rondes) over de Ooijsedijk en 2 rondes van 3 km lopen rond de Bisonbaai.

Robert de Vries: “Na een avondje darten, lekkere race in de buurt. Mooie omgeving, leuke wedstrijd bij een leuke club Trion. Zwemmen was wat koud en ik ging niet echt rechtuit. Fietsen op mijn tijritfiets ging lekker, voor mij volle bak. Bij de wissel helaas kramp, dus rustig begonnen met lopen. Uiteindelijk tevreden over het resultaat.”

Jochem Tolsma werd tweede bij de triathlon van TrionPeter Tenbult: “Midden in het seizoen ben ik vader geworden, dus niet heel veel kunnen trainen en wedstrijden meegedaan. Met name het hardlopen is er aardig bij in geschoten. Voor mij was deze wedstrijd de generale voor de 4e divisie wedstrijd in Alphen aan de Rijn volgende week. Het ging een stuk beter dan de Perkinsol Triathlon van 2 september, namelijk bijna 10 minuten verschil. Bij de start rillend in het wetsuit en pas in de laatste fietsronde weer redelijk op temperatuur. Het lopen ging weer bijna als vanouds. Het gaf me aardig wat voldoening om toch wat mensen in te halen die me daarvoor op de fiets hard voorbij kwamen. Laat die 4e divisiewedstrijd maar komen. “

Uitslagen bij de heren:
Jochem Tolsma (2e!!) eindtijd 01.06.08
Bas Peters: (5e) eindtijd 01.12.41
Robert de Vries (6e) eindtijd 01.14.23
Peter Tenbult (8e) eindtijd 01.19.08
Eelco Bronsema (10e) eindtijd 01.19.46
Erik Hengeveld (DNF) zwemtijd 00.08.35 (2e zwemtijd) 

 

Stadstriathlon Zutphen

Deze echte stadstriathlon wordt georganiseerd door de Stichting Triatlon Zutphen. De wedstrijd vindt plaats rondom en dwars door deze mooie hanzestad. Een unieke ervaring volgens deelnemers, omdat het goed georganiseerd is, maar toch een gemoedelijke, laagdrempelig sfeer uitstraalt en ook diverse startseries kent.

Daniëlle Hendriks: “Koud water; 16 graden, daardoor zwemmen ingekort naar 250 meter. Fietsen (4 rondes) ging goed! Eerste 2 rondes redelijk hard, was windstil. Lopen ging moeizaam, eerste ronde erg veel last van mijn verkleumde voeten! Leuke wedstrijd!”
Stefan Janssen: “Nog geen definitieve uitslag. Als 4e uit het water. Wout kort achter mij. Na het fietsen met Wout direct erachter als 2e gaan lopen. Na 2,5 km Wout en nummer 2 moeten laten gaan. Zeer goed gelopen dus, Wout uiteindelijk 3e en ik op ca 30 seconden 4e (in onze snelle serie) Overall nog niet bekend.”

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Wrap up week 36: Spijkenisse, Challenge Almere en finale Eredivisie
   (10-09-2017)

 Cerberusfeestje bij de Challenge Almere-Amsterdam

Jasper Wattjes op weg naar een derde plaats op het NK in zijn klasseDe Triathlon van Almere, tegenwoordig bekend als 'Challenge Almere-Amsterdam' en vroeger Holland Triathlon, is de bekendste triathlon van Nederland en wordt sinds 1983 elk jaar in Almere gehouden. Dit is na Hawaii de oudste triathlon wedstrijd over de lange afstand en dus de bakermat voor deze mooi sport.

's ochtends vroeg wordt er in het Weerwater gestart met het zwemonderdeel. Vervolgens kleden de atleten zich in het souterrain van de Schouwburg (en de dames in een aparte tent nabij wisselzone) voor hun fietsronde over een parcours met diverse dijken, langs windmolens, veel natuur en open polders. Hoewel het weer erg onstuimig en nat leek te worden, bleek het tijdens deze editie mee te vallen en viel er minder neerslag dan verwacht en ook kwam de wind uit een gunstige hoek. De (halve) marathon bestaat uit rondes van 7 km die atleten om het Weerwater voert, waar op diverse punten veel publiek langs de kant staat en vervolgens mag er gefinisht worden op een rode loper, waar een weerszijden veel publiek staat en waar iedere finisher met veel passie wordt binnen gehaald door uiterste enthousiaste speakers.

Op de hele triathlon stonden namens Cerberus aan de start; Arthur vd Aarssen, Jasper Wattjes en debutant Piet Jonkers.
Op de halve triathlon gingen namens Cerberus van start; Gert Jan Pingen, René Middelveld, Tom Hopman, Carlo van Kempen, Sylvia van Breda, Indra Bimmel en Saskia de Vries.
Hieronder hun quotes en de uitslagen.

Jasper: "solide gezwommen en gefietst en een goede marathon. 3e op het NK en 7e op het EK in mijn agegroup".

Piet: "Plan voor Almere uitgevoerd zoals gepland, waarbij mijn doel was om te finishen tussen de 11 en 11.30 uur. Uiteindelijk 11.12 op de klok gezet! Ondanks de kou en de regen heb ik ervan genoten. Even een paar weken rust en dan op naar de volgende!"

Gert-Jan: "leuk altijd weer om met een clubje Cerberieten deel te nemen aan deze mooie wedstrijd. Vorig jaar was ik niet optimaal voorbereid, dit jaar een heel stuk beter. Gelukkig kwam dat er ook uit; goed gezwommen in 35 min, lekker gefietst in 2u43. Het onderdeel waar ik het vorig jaar heel zwaar had ging nu heerlijk in 1u41. Top dag weer in Almere met ook mooie prestaties van clubgenoten!"

Sylvia van Breda finisht op de halve triathlon in een fraaie tijdCarlo: "In 2016 stond deze wedstrijd al op mijn programma, maar heb toen niet kunnen deelnemen vanwege heftig persoonlijk voorval. De draad daarna goed op kunnen pakken en zo kon ik een jaar later finishen in het mekka van de triathlonsport in Nederland. Super georganiseerde wedstrijd waarin alles tot in het kleinste detail fantastisch geregeld is. Over de wedstrijd zelf; lekker gezwommen, tijd viel wat tegen. Zoals verwacht/gepland gefietst en sneller dan verwacht gelopen! Flink wat tijd verloren met de wissels, maar dat mocht de pret niet drukken. Super trots op mijn behaalde resultaat en fijn en bijzonder om dit met clubgenoten en mijn ouders te kunnen delen."

Sylvia: "Na een spannende week of ik wel kon starten, helemaal uitgerust en vol energie begonnen aan de race. Het ging erg lekker. Vooral het zwemmen en het eerste deel op de fiets! Tijdens het lopen werd ik een beetje moe, maar super blij met het resultaat."

Saskia: "Mijn debuut op deze afstand en wat heb ik ervan genoten! Doel was om te finishen met een lach op mijn gezicht, waarbij ik kon genieten van de wedstrijd en deze missie is volledig geslaagd! Doordat ik de hele wedstrijd heb benaderd als 'een dagje uit' en mijn tempo moest drukken, om de duur van deze challenge vol te houden, kon ik genieten van alles om mee heen. Ik heb goed gezwommen, prima gefietst en een vlakke, nette halve marathon gelopen en enorm plezier gehad met/van de mensen om me heen! Geweldig om binnengehaald te worden door zoveel Cerberusleden en lieve vrienden en natuurlijk mijn lieve Robert!"

Uitslagen Long Distance
Jasper Wattjes: 10.27.33 (3e NK/7e EK H 50)
Piet Jonkers: 11.12.38
Arthur vd Aarssen: 11.16.23

Uitslagen Half Distance
Tom Hopman: 5.09.48
Gert-Jan Pingen: 5.10.06
Sylvia van Breda: 5.11.09
René Middelveld: 5.43.00
Indra Bimmel: 5.46.13
Carlo van Kempen: 6.05.17
Saskia de Vries: 6.35.12

Spijkenisse: promotie voor dames 1

Ondertussen worden in Spijkenisse door de beide damesteams als het 2de divisie herenteam, de Cerberuskleuren verdedigd. Het gaat om een Team Time Trial (500m zwemmen – 20 fietsen en 5 lopen). De divisieteams hebben hun wedstrijden voltooid, maar niet veel later werden de overige wedstrijden in verband met onweer gestaakt.

Podium van de 2e divisie met ons Cerberusteam dat daarmee promoveert naar de 1e divisie!De damesteams presteerden ook deze keer sterk. Het eerste team reikte opnieuw tot een derde plek en stelde daarmee promotie naar de eerste divisie veilig. 
Cerberus 1 bestond uit: Irene van Opstal, Juul Lavrijssen, Loes van den Boom en Rinske Platvoet. 
Loes van de Boom: "Heel gaaf om het seizoen zo af te sluiten. Goed gezwommen, Irene een beetje afgeremd. Strak gefietst in de wielen van Rinske, die 90% van het kopwerk heeft gedaan. En met lopen de andere drie dames de boel laten afmaken. Regen, modder en bliksem, het kon de pret niet drukken."
Cerberus 2 bestond uit: Daniëlle Hendriks, Henriëtte Joanknecht, Lian Roovers en Hannie Geurts. Zij reikten tot de 13de plek van de 25 teams. 
Daniëlle Hendriks: "met een erg lllaaaaannnnggg en vooral blubberig parc fermé….dat ging echt nergens over. Leek wel het parcours van een veldritwedstrijd. "

 Het herenteam - Cerberus 3 -  bestond uit: Roel Schouteten, Arjan de Rijk, Stefan Jansen en Jacob Steenbergen.

Jacob: "Voor de start was het al een wedstrijd om het wetsuit in de stromende regen en modder aan te trekken. Soort 'mudrace'. Met toch een goede moraal alle drie disciplines naar behoren afgewerkt. Opdracht: met zwemmen Arjan goed in de wisselzone brengen. Roel op kop en Stefan in de flank bij Arjan. Fietsen kop-over-kop. Stefan liet hier zien dat het met zijn vermogen dik in orde was. Uiteindelijk Jacob duwen om het team aan een goede looptijd te helpen. Resultaat: 15e in een sterke 2e divisie. En twaalfde in het eindklassement. Met het team in de camper terug naar de Keizerstad. Met een koude Radler en alweer plannen voor het komende seizoen."

 

Cerberus 1 handhaaft zich in eredivisie

Het eredivisieteam moest zondag in Almere aan de bak voor de traditionele Team Relay. Ook voor hen dus de seizoensafsluiter. Dieter Boeye, Matthijs Westerbeek, Wesley Mols en Rob Kwaaitaal stonden aan de start.
Wesley Mols: "de vijfde en laatste competitiewedstrijd was er een met een speciaal format. Een estafette waarbij vier teamleden elk een korte maar intense triathlon doen. Een foutje en je loopt de hele wedstrijd achter de feiten aan. Een mindere wissel en valpartij zorgen daarvoor voor ons team. De overige teamleden redden de uitslag, waardoor een 14de plek behaald werd en degradatie voorkomen."

 

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Update Cerberus Challenge
   (07-09-2017)

De resultaten de triathlon Stroombroek zijn verwerkt in de Cerberus Challenge. Bas Bluyssen wist hier de meeste punten in de wacht te slepen. Er is een nieuwe klassementsleider: Peter-Jan Mol (2971 punten). Alexander Vandevelde is nu tweede (2918 punten), voor Jasper Wattjes (2792). Bij de vrouwen waren er geen veranderingen in de top van het klassement.

De volgende wedstrijden die meetellen voor de Cerberus Challenge zijn de triathlon van Almere op 9 september en de Trion triathlon op 16 september.

De challenge-tussenstand vind je in ons uitslagenarchief.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend wrap up week 35: Nijmegen, Amersfoort, Enschede, Mijnsherenland en Robertville
   (03-09-2017)

Opnieuw een goed gevuld triathlonweekend, met deelname van vele Cerberusleden.

024 - Perkinsol-triathlon Nijmegen

Rob Woestenenk in soepele looptred langs de Nijmeegse SpiegelwaalHet begint op zaterdag allemaal met de 024-triathlon, van de organisatie uit Rotterdam. Rondom de Spiegelwaal weten ze een professionele sprintwedstrijd neer te zetten. Een schitterende locatie voor zowel deelnemers als supporters. Het water is warm en hoewel het wetsuit is toegestaan, laat men die ook vaak uit. Via een lange weg mag men naar de wisselzone, om te beginnen aan zes fietsrondes over de brug over de Waal, over klinkers, en over de snelle dijk naar Lent. Tot slot legt men twee looprondes af over asfalt en een zandpad, parallel aan de Spiegelwaal. Het wordt een grotendeels zonovergoten editie met meerdere startseries, waarin ruime deelname vanuit Cerberus. Alleen de startserie van 14.00 uur krijgt met een flinke plensbui te maken. Rob Kwaaitaal betreedt samen met Jochem Tolsma het erepodium bij de H40 door respectievelijk 1ste en 2de te worden. Overall heeft Rob Kwaaitaal dan de 2de plek in handen, gevolgd door Rob Woestenenk, die op zijn beurt, zijn klasse won. Roel Kwaaitaal, was de sterkste onder 24. Rob Woestenenk: “goed georganiseerde Perkinsol-triathlon. Mooi loopparcours! Startserie 12.00 uur met mooi weer. Daarmee derde overall en eerste heren senioren.”

Rob Kwaaitaal en Jochem Tolsma op het podium bij de heren 40Eric Severins (H60), toch niet echt gespecialiseerd op deze afstand,staat na twintig jaar weer eens aan de start van een sprint. Eric: "Na alle rustige trainingen en wedstrijden ineens zin hierin. Vierendertig jaar geleden mijn eerste echte triathlon ook in Nijmegen gedaan. Bestond toen ook net. Zwemmen was een eitje, de wisselzone - de langste van Nederland - een ramp, het fietsrondje met twee heuveltjes, scherpe bocht en klinkers was grappig. Lopen ging naar tevredenheid. De speaker die me al jaren kent kondigde mij aan als iemand die al honderd jaar triathlons doet en behalve extreme ook de andere afstanden aankan"

Rutbeek-triathlon Enschede

Een dag later staat Matthijs Westerbeek, op de derde trede van het podium tijdens de sprintafstand van de Rutbeek Triathlon in Enschede.
Matthijs: “eindelijk weer een triathlonnetje voor mij. Volledig op mijzelf gericht en niet met klassering bezig geweest. Dat beviel mij goed.”

Keistad-triathlon Amersfoort

Stefan Janssen op het podium in de KeistadOok in Amersfoort Cerberusmannen aan de start. De wedstrijd wordt voor de tweede keer georganiseerd. Zwemmen doet men in de Eem, fietsen richting Soest en lopen rond het centrum van de stad. Wout Hendriks presteert goed op de sprint, waar hij als vijfde overall eindigt. Stefan Janssen zit daar op de achtste plek, maar wel als derde bij de heren 40, kort achter.
Stefan: “ik heb redelijk gezwommen in een smal kanaal. Op de terugweg hadden we laaghangende zon. Ik kon niets zien. Met drie trapjes moesten we eruit. Goed gelopen en uiteindelijk achtste overall en derde in mijn klasse.”

De Belman: triathlon in de Ardennen

Finish van Leen de Waal (links) met familie in de Belman

3 september stond al bijna een jaar omcirkelt in de agenda van de familie de Waal. De Belman in de Belgische Ardennen, zou het decor vormen voor een familie-trio. Nienke mocht uiteindelijk om goede redenen, het zwemmen laten aan haar vader Leen, die inmiddels niet meer terugdeinst voor 1,9 km in buitenwater, het fietsen doet haar vriend Daan en vader Leen neemt de halve marathon voor zijn rekening. Deze triathlon vindt voor de vijfde keer plaats. Zwemmen in het Lac de Robertville, fietsen door de Belgische Ardennen, met als uitsmijter een bezoekje aan het circuit van Spa/Francorchamps en de Botrange (694 m), het hoogste punt van België. Het looponderdeel verrast de atleten met de nodige Ardense hoogtemeters. Uiteraard is de support aan Nienke en dochter Anne toevertrouwt, die tenslotte met opa en papa de finishlijn passeert.
Leen: “zwemmen ging soepel. Goede omstandigheden en een PR gezwommen.”
Daan: “de eerste ronde fietsen ging sneller dan gedacht. Gemist dus door de supporters. De tweede ronde verkrampt. En dus wat langzamer.”
Leen: “het lopen was erg zwaar en warm. Meer hoogtemeters dan gedacht. Al met al tevreden aan een biertje! “

En ook nog .... Triathlon Binnenmaas

In het Zuid-Hollandse Mijnsherenland deed Peter van der Knokke in trio èn solo op de kwart mee."Om 11.45 uur start trio met vader en zusje Van der Knokke, waar ik het fietsonderdeel op me nam. Kort daarna, 13.30 uur, start van de kwartafstand individueel. Pfff, dat voelde ik toch wel een beetje..."

 

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Weekend wrap up week 34: Cerberusleden op alle fronten in actie met mooie resultaten
   (27-08-2017)

NK Crosstriathlon in Renkum

Zaterdag 26 augustus was er de crosstriathlon Renkum (tevens het NK offroad): 1.500 meter zwemmen in de Rijn (per boot wordt men naar de start gebracht), 30 km mountainbiken in de bossen van Oranje Nassau’s Oord en 11 km lopen in de Jufferswaard en over de Noordberg. Ron Hendriks was de enige Cerberusdeelnemer aan de start van het NK. Hij kwam bij de heren 60+ als tweede uit het water, maar viel helaas tijdens het mountainbikeonderdeel, waarna hij de strijd moest staken. Even leek het op een armbreuk, maar een check in het ziekenhuis, wees op een spierscheuring. Extra vervelend, omdat Ron na een lange periode van blessureleed, weer aan het terugkomen was.

NK Sprinttriathlon in Veenendaal

Het eredivisieteam: v.l.n.r. Rob, Wesley, Roel, Jurgen en NickVeenendaal vormt dit jaar het decor van het NK sprinttriathlon, dat eerder dit jaar in Rotterdam werd afgelast, omdat blauwalg roet in het eten gooide. Tegelijkertijd is dit de vierde race voor de eredivisie. Aan de start stonden voor Cerberus Jurgen Claassen, Rob Kwaaitaal, Wesley Mols, Nick Thijssen en Roel Kwaaitaal (foto). Wesley, Nick en Roel wisten de 9de, 10de en 19de plek bij de neosenioren op het NK te bezetten. Jurgen werd 23ste (net terug van een knieblessure en op het laatste moment ingevallen voor Matthijs), en Rob Kwaaitaal (net ziek geweest) 32ste bij de senioren.
Wesley: “op het NK is het altijd weer vechten in het water. Soms lijkt het wel alsof er waterpolospelers worden ingehuurd. Team Cerberus moet het hebben van het lopen en dat is ook te zien in de uitslagen. Een hele nette 10de plek voor het team.”

In de vrouwenserie van het NK Sprint (eredivisie en NK) debuteerde Sylvia van Breda op het hoogste niveau. Ze werd met 26ste bij de senioren en 39ste overall. Een knappe prestatie.
Parallel werd het NK voor masters gehouden. Jammer voor Jurgen en Rob, want dit was een andere serie en zodoende konden zij niet meedingen om de prijzen. Tom Middelhuis deed het bij de Heren 50+ met een 9de plek uitstekend, terwijl John van Alphen met een vierde plek bij de H55, net buiten het podium belandde.
In de overige series o.a. Bas Peters, die zowel op zaterdag als op zondag aan een achtste triathlon meedeed (zijn quote vind je verderop in deze wrap up), Irene van Opstal (3de in de leeftijdscategorie tot 30 jaar op de kwart triathlon) en Peter van der Knokke (eveneens actief op de kwart).
Peter van der KnokkePeter van der Knokke: “ging super lekker! Ideale weersomstandigheden. Zeer tevreden met mijn eindtijd 2:10:10.” (foto)

Stroombroektriathlon Doetinchem

Op zondag 27 augustus zijn er in den lande nog meer triathlonwedstrijden. Wilde je meedoen voor de Challenge, dan was de triathlon van Doetinchem, de eerst aangewezene. De vroegbesluiters, waren eerder dit jaar nog op het verkeerde been gezet, doordat Doetinchem niet door zou gaan en Goch de Challenge zou gaan bestijgen. Maar Doetinchem maakt gelukkig voor de triathlonsport een doorstart, waardoor er ook dit jaar voor de Challenge op meerdere afstanden kan worden meegedaan. Zowel op de kwart als op de achtste triathlon veel Cerberusleden aan de start. Deze triathlon wordt al sinds jaar en dag gehouden rond recreatieplas Stroombroek.
Podiumplekken op de achtste voor Alexander Vandevelde, die daarmee zowel overall, als in de leeftijdscategorie H40 op het hoogste schavot mocht aantreden.
Bas Bluyssen werd eerste bij de H50 en deed bovendien goede zaken voor het Challenge klassement, door op deze afstand, de snelste deelnemer van Cerberus te worden.
Rinske Platvoet werd tweede dame overall, waarbij ze en passant, de beste looptijd noteerde. (foto)
Rinske Platvoet in actie tijdens de StroombroektriathlonOmdat het een Challenge wedstrijd betreft, tref je hier binnenkort de prestaties van alle Cerberusdeelnemers bij elkaar en natuurlijk de nieuwe Challengestand.
Alexander Vandevelde:” ’s Morgens vroeg voor de lol voor de laatste wedstrijd van het seizoen naar Stroombroek. Na het zwemmen, de wissel en één kilometer fietsen, lag ik op kop, dacht ik. Maar ik twijfelde. Toen ik bij het lopen, de speaker hoorde, en bij het lopen een man op een mountainbike voor me ging fietsen (leuke kerel trouwens), wist ik het zeker: alles moest uit de kast. De nummer twee lag 50 meter achter me. En gelukkig werd dat niet minder….over de streep kwam Veerle meteen aangerend, gaf Bodyll mij een zoen en vroeg: ‘Was dat de bedoeling???’
Bas Peters: “omdat ik niet kon kiezen aan zowel de 1/8ste van Veenendaal als aan die van Stroombroek/Doetinchem meegedaan. In Veenendaal een PR met 1:07:12. De volgende ochtend op de fiets in Doetinchem voelde mijn benen wat zwaar, daarna met lopen nog zwaarder. Halverwege de tweede loopronde hoorde ik de speaker meedelen dat Alexander gewonnen had, dus om de eer van Cerberus hoog te houden, nog wat gas kunnen (moeten) geven wat me uiteindelijk wederom een 1:07 opleverde. Nu 36 seconden langzamer dan in Veenendaal, dus een 1:07:48. Beide, al dan niet in één weekend, voor herhaling vatbaar.”
Gert-Jan Pingen: “sinds lange tijd weer eens een kwart gedaan, zeer tevreden met de tijd van 02:12:15 en me toch redelijk rustig gehouden in verband met de halve van Almere over twee weken.”
Peter-Jan Mol: “ging redelijk. 11de overall in 02:02. 6de in categorie Maar lijf en geest blijken nog niet hersteld van Maastricht. De halve van Almere sla ik daarom over. Op 8 oktober nog wel de Natureman, halve triathlon.”
Rinske Platvoet: “Cerberus zwemstart aan de rechterkant, de mannen niet bij kunnen houden en heerlijk knokken in het water. Vervolgens rustig kunnen zwemmen. Net na Gert-Jan ’t water uit, maar snellere wissel. Fietsen fijn, weinig wind. Ingehaald door G.J. Met lopen gestart op 16 km per uur….1ste ronde in 10:09, blaren op beide voeten. Maar bijna met G.J. over de finish. Volgende keer sokken??”

Gochnesstriathlon

In het net over de grens in Duitsland gelegen Goch toch ook Cerberusdeelnemers. Deze knusse triathlon wordt gehouden bij Gochness. Men zwemt voor de sprint in de Badesee. Ook hier regent het podiumplekken voor Cerberus: Rob Woestenenk wordt derde in zijn categorie, Stefan Janssen 2de en John van Alphen 3de (foto). Verder stonden Anke Kwant, Ingrid de Boer en Robert de Vries aan de start van deze altijd sfeervolle wedstrijd.
John van Alphen en Stefan Janssen op het podium in GochRobert de Vries: “heerlijk gezwommen. Zowaar ruim voor de middenmoot. Nadeel van snel zwemmen is dat er ook meer snellere fietsers langskomen, maar toch een dikke 33 gemiddeld. Bij lopen haal ik normaal nog wat mensen in, nu niemand. Maar wel sneller gelopen dan al de voorgaande jaren. Dus een PR. Kortom een mooie dag met een mooie triathlon voor het hele gezin, op fietsafstand van huis.”

John van Alphen: “balen dat je op een dag als gisteren (NK Veenendaal), een totale off day hebt. Vanmorgen om 10.00 uur maar besloten om toch mee te doen in Goch. Eerst even de benen testen op de fiets. Spullen pakken en gaan met die banaan. Spotten met de wetten van de sport. Vannacht pas om 02.30 uur naar bed, buik vol chips (wat kon mij het ook schelen na zo ’n dag). Kwam als 1ste uit het water en werd na 2 km ingehaald door de kersverse Duitse kampioen. Kwam als 2de aan bij de wissel fietsen/lopen met Stefan ongeveer 1,5 minuut achter mij. Stefan haalde mij op precies 3 km in en eindigde op 43 sec. als 2de voor mij. Ik werd dus 3de. Toch nog met een positief gevoel het sportweekend afgesloten en de bevestiging dat ik momenteel gewoon goed ben.“

Finalewedstrijd Derde divisieteam in Oosterhout: Cerberus 4 eindigt in linkerrijtje

Op zondag 27 augustus trad Cerberus 4 met Jacob Steenbergen, René Hillebrink, Siebold Klasen en Roel Schouteten aan in de finalewedstrijd van de derde divisie in Oosterhout. Het ging om een zogenaamde teamsprint. Daarbij starten alle atleten van alle teams tegelijk aan het zwemonderdeel. Maar elk team mag pas aan het fietsonderdeel beginnen als alle vier de teamleden tegelijk vertrekken (binnen 10 seconden van elkaar de wisselzone verlaten). Als team mag je samenwerken, maar niet stayeren bij andere teams. De eindtijd van het team wordt bepaald door de derde finisher per team. We presteerden met een 11e plek uitstekend, vooral door een goede samenwerking op de fiets en een prima looponderdeel van René, Jacob en Siebold. Daardoor konden we in de eindstand nog een plekje stijgen naar de 12e plek (en het linker rijtje) van de 24 deelnemende teams.

Tot slot Emmeloord ...

...waar René Middelveld aan de kwart afstand meedeed. Hij deed dat met eenzelfde tijd als in 2015 opnieuw niet onverdienstelijk (hier geen leeftijdscategorieën). Een specifieke voorbereiding op zijn halve van Almere over twee weken.

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Zaterdag 2 september: Perskindol sprinttriathlon bij de Nijmeegse Spiegelwaal
   (23-08-2017)

Op zaterdag 2 september staan honderden triatleten aan de start voor de eerste editie van de Perskindol Triathlon024. De sprinttriathlon, waarin de afstand van een achtste triathlon wordt afgelegd, vindt plaats in en rondom de Nijmeegse Spiegelwaal. Na succesvolle triathlons in Rotterdam en Amsterdam komt de Perskindol Triathlon Series naar de Gelderse stad om de laatste sprinttriathlon van de driedelige serie af te sluiten.

Tijdens de Perskindol Triathlon Series staat de sprintafstand centraal. Hierbij zwemmen deelnemers 750 meter, fietsen 20 kilometer en lopen 5 kilometer hard.

Ben jij nog opzoek naar een nieuwe uitdaging? De inschrijvingen voor de Perskindol Triathlon 024 zijn nog open! Deelnemers die graag willen deelnemen aan Triathlon024 kunnen zich nog inschrijven via www.triathlon024.nl.

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...