Home

CrossDuathlon nieuws: Laura Gorter en Thomas Cremers winnen 14e Cerberus CrossDuathlon
   (16-12-2018)

 

De Cerberus Crossduathlon 2018 in Groesbeek werd bij de mannen voor het tweede opeenvolgende jaar gewonnen door Thomas Cremers uit Elst (Gld). De Leersumse Laura Gorter, die de wedstrijd ook al in 2016 had gewonnen, zegevierde bij de vrouwen. 

Thomas Cremers tijdens de laatste loopronde

De 14e editie van de Cerberus Crossduathlon was er een in een winters decor. Nachtelijke sneeuwval had het parcours bedekt met een witte deken. Toch was het selectieve parcours, zeker nadat het door de deelnemers was ingelopen en ingereden, te doen. Helaas maakte een aantal deelnemers ook wat extra fietsmeters, omdat een markeringslint was kapotgereden.

In deze entourage was het titelverdediger Thomas Cremers die na de eerste loopronden al bijna anderhalve minuut voorsprong had opgebouwd op Gijs Jacobs en Daan Schouten. Tijdens het fietsonderdeel maakte Michael Emmerik indruk door drie-en-een-halve minuut achterstand in te halen. Beide rivalen kwamen gelijk in de wisselzone aan. In de laatste loopronde van 3,5 km wist Thomas Cremers zijn belagers Michael Emmerik en Gijs Jacobs van zich af te schudden. Hij kwam na 1:44:10 over de finish. Alkmaarder Michael Emmerik werd tweede in 1:45:55 en Nijmegenaar Gijs Jacobs kwam negen seconden later over de meet.

Laura Gorter: winnares bij de vrouwen

Bij de vrouwen ontspon zich een spannende strijd. Na het lopen ging Diede Diederiks uit Rotterdam aan de leiding voor Laura Gorter en Lotte Koopmans uit Nijmegen. Koopmans was na het fietsen de eerste vrouw in het veld met bijna twee minuten voorsprong op Laura Gorter en Femke van Kessel uit Delft. In de laatste loopronde werd de wedstrijd beslist. Laura Gorter kwam als eerste over de meet (1:58:01) op veertig seconden gevolgd door Lotte Koopmans. Femke van Kessel werd derde (1:59:47).

Duo's

Bij de duo's won Het Long Canon met een ruime voorsprong. Wouter Hoefsloot en Roel Verhoeven kwamen na 1:36:06 over de finish. Tweede duo werd Knot so fast (dat viel dus wel mee) met Sjoerd van Heeren als loper en Niek Versteege als fietser (1:44:56).

Beste vrouwenduo was FF Wachten (Hanneke Boon en Paulien Verhoef). Snelste mixduo RDG/v (Annet Nimeijer en Thijs Peeters).

Korte afstand

De korte afstand leverde een overwinning op voor Hendrik Venema (0:58:16). Tweede werd junior (H14+) Niels van Lanen uit Elst in 1:01:49. Hij bleef daarmee net Martien Spierings voor (1:01:58).

Mira Laurier in actieBij de vrouwen was er een close finish. Heske van Oorschot won in 1:18:17. Junior Maud Oudeman uit Nijmegen (D14+) kwam negen seconden tekort voor de overwinning. Derde werd Aniek Mars uit Raalte (1:19:45).

 

Klik hier voor de uitslagen

Bekijk hier de foto's en andere media


Reacties

Reageer

*: Moet ingevuld worden

*
*
RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
   
Toolbar's wrapper  
Content area wrapper
RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
 
 
RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.
   
*


Ogenblik a.u.b. ...