Home

Clubnieuws: Uitslag, foto's en filmpje 30e Cerberus oefentriathlon
   (29-04-2018)

Dagmar Schouteten en Angelique Beckers maakten hun debuut

We zijn ook dit jaar te gast bij zwembad de Lubert in Groesbeek. Daar waar het 30 jaar geleden allemaal begon! Het nog volop in verbouwing zijnde bad, krijgt een nieuwe look, maar het parc fermé en het parkoers zijn gehandhaafd. Dus gaan de spades in de grond om fietsen tegen te plaatsen, stellen we fietsenrekjes op, plaatsen we schoenen en helmen in de wisselzone en checkt iedereen alles nog een paar keer. Voor de één is het zijn debuut in de triathlon, voor de ander een (oefen)wedstrijd in een jarenlange reeks.
Om 8.35 is het tijd voor de briefing van Benno. Alles wordt nog even langsgelopen: niet stayeren, de ronde door het parc fermé, de route vanuit het bad naar buiten en het verplicht nemen van het fietspad. Buienradar voorspelt een nat pak.
Dan is het tijd voor het startschot van Sterre van den Aarssen. In twee series worden de 30 deelnemers weggeschoten. Eerst de dames, introducees en Trion leden en dan de snellere mannen twintig minuten later. Al snel komen de eerste dames achter elkaar uit het water. Els Van de Eede klimt twee seconden voor Sylvia van Breda op de kant, gevolgd door Trion lid Eline Kuenen. Zij beginnen als eerste aan het fietsen. Bij de mannen is Lars Verlaan een kwart minuut rapper dan Wesley Mols, gevolgd door voorzitter Alexander Vandevelde. Op de fiets loopt Meggy Keereweer gestaag in op Els en ook Sylvia doet goede zaken. Onderwijl rijdt Lars Verlaan een sterk fietsonderdeel, in exact dezelfde tijd als Jasper Wattjes. Hij meldt zich ook in het strijdgewoel, dat dan aan de snelle lopers is. Wesley Mols is op dat onderdeel opnieuw een klasse apart. Hij weet Lars nog op tijd te achterhalen. Peter-Jan Mol lukt dat niet en finisht na Wesley en Lars op de derde plaats. Bij de dames is het spannender. Sylvia van Breda moet flink aan de bak om Meggy Keereweer van zich af te houden. Ze houdt per saldo 25 seconden over. Els van de Eede eist op haar beurt de derde plek voor zich op.

De oefentriathlon staat garant voor een sfeervolle seizoensopening, waar een ieder kan kijken waar hij staat. Ook dit jaar weer perfect georganiseerd door een 15-tal vrijwilligers, die onder leiding van van Benno Wildenbeest alles in goede banen leiden.
Wesley Mols: “Het is altijd gezellig om mee te doen met de oefentriathlon. Ik vind het elk jaar weer heel nuttig om erachter te komen wat nog verbeterd moet worden en niets is zo confronterend als een wedstrijd met maten.”
Peter Tenbult: “Het was fantastisch geregeld door Benno en consorten, hoewel het natje onderweg achterwege gelaten had mogen worden????. Mijn doel was sneller zijn dan op de oefentriathlon van 2016 (die van 2017 heb ik helaas niet mee kunnen doen) en dit is mij aardig gelukt. Bijna zes minuten sneller! Ondanks dat het weer slecht zou worden, toch bijna alles droog kunnen fietsen. Dat was erg fijn. Fietsen is voor mij niet weggelegd, maar toch hier de meeste tijd kunnen pakken ten opzichte van 2016. Al met al lekker en gecontroleerd gezwommen (nog bedankt John!). Laat dat triathlonseizoen maar komen, ik ben er klaar voor”.
Meggy Keereweer: “Goed om te zien waar je staat op dit moment, het geeft vertrouwen voor het aankomende seizoen. Wederom goed georganiseerd met dank aan de vrijwilligers. TRIathlon? Die wissels blijven toch lastig”.
Dagmar Schouteten: “Ik vond het heel leuk, mijn eerste triathlon. De overgangen waren pittig en ik ging bij het lopen helemaal dood. Maar ik ben blij en trots dat ik het heb gehaald.”
Angelique Beckers: “Het was supergaaf dit samen gedaan te hebben, nu al zin in de volgende!”

 

Dank aan Benno en de vele vrijwilligers die zorgen voor parcours, catering en tijdsregistratie!

Tik hier voor de uitslag in PDF  of ga naar het uitslagenarchief.

Je kunt nagenieten met de fotorapportage (tik hier).

Het gave filmpje is gemaakt door Roelof Lovink.


Ogenblik a.u.b. ...