Home

CrossDuathlon nieuws: Lucie van Genugten en Thomas Cremers winnen 13e editie van zonnige Cerberus Crossduathlon
   (17-12-2017)

Thomas Cremers, na afloop van de cross in GroesbeekDe weergoden waren organisator Cerberus goed gezind bij de 13e editie van de  Crossduathlon in Groesbeek. Het parcours was ondanks het winterse weer van de afgelopen week goed begaanbaar. De organisatie had eerder in de week besloten de meest technische onderdelen van het fietsparcours te schrappen. Onder een fijn najaarszonnetje werd het een mooie wedstrijd voor recreanten en wedstrijdgerichte atleten.

Lange cross

Bij de mannen won de jonge Thomas Cremers uit Elst (bij Nijmegen), uitkomend voor Davilex in 1:34:37.Tijdens de eerste loopronde moest hij nog het gezelschap van Guus Janssen uit Ooij dulden. Bij het fietsgedeelte wist Thomas zijn naast belager af te schudden. Guus Janssen werd tweede in 1:36:12; Hendrik Venema van de organiserende vereniging Cerberus pakte het brons in 1:36:55.Thomas Cremers in actie

Lucie van Genugten in actieBij de vrouwen ging de strijd tussen twee Nijmeegsen, allebei lid van Trion. Lucie van Genugten was van start tot finish de snelste in 1:50:43. Zij bouwde haar voorsprong op Dieuwertje Poort gestaag uit. Dieuwertje pakte de tweede plek in 1:54:27. Claudia Striekwold uit Eindhoven wist beslag te leggen de derde podiumstek in 2:01:12.

Duo's

Bij de duo's ging de winst naar team Mercurium ProCrossDuathlon. met Joost van Wijngaarden en Robin Roelofs. Zij kwamen na solist Thomas Cremers als tweede over de meet: 1:35:41. Beste mix-duo was Gruwelijk Goed (Ingeborg Tiecken en Frank Alsemgeest). De Stouwdam dames vormden het snelste vrouwenduo: Marike Bremmer en Ellen Sonnemans.

Korte cross

De korte cross werd bij de mannen een overwinning voor Robert Beute uit Assen (1:05:40) voor Ruben Slot uit Dalfsen (1:09:29). Bij de vrouwen gingen de eerste twee ereplekken naar gekende namen: Reza Ravenstijn uit Wijchen was de snelste:1:15:12. Mandy Beumer uit Nijmegen werd tweede in 1:29:31.

 

De uitslagen staan online (zie link).

En je kunt nu nagenieten met de foto's (zie link). (Er volgen er nog meer).

 


Ogenblik a.u.b. ...